//
most olvassa...
egyházak, Emberi jogok, Pártok, Politika

Lemond Nicuşor Dan az USR elnöki tisztségéből – Transindex

Lemond a párt éléről Nicuşor Dan, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke. A hivatalos Facebook-oldalán megjelent bejegyzés szerint csütörtökön 14 órától tart sajtótájékoztatót, amelyen elmagyarázza lemondása okait.

Az elnök feltehetően azért távozik, mert a párt vezetősége egységes álláspontot fog képviselni az alkotmánymódosítást illetően, azaz nem támogatja a házasság definíciója kapcsán az alkotmánymódosítást.

A módosítást követően már az állna az alkotmányban, hogy a család egy férfi és egy nő szabad elhatározásból kötött unióján alapul. Jelenleg az alkotmányban az szerepel, hogy a család alapja két fél közös elhatározásán alapuló unió.

Az USR-t Nicuşor Dan 2016-ban alapított. Szerdán a párt vezetősége döntött arról, hogy nem támogatja az alkotmánymódosítást. Dan Barna USR képviselő szerdán a Mediafax hírügynökségnek elmondta, Nicuşor Dan nem értett egyet azzal, hogy döntés született a kérdésben és bejelentette, hogy lemond az elnöki tisztségről, azonban még nem nyújtotta be lemondását. (mediafax)

Forrás: http://www.transindex.ro

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: