//
most olvassa...
Közösségi/kisebbségi jogok, Kormányzás, Magyar szervezetek, Magyar-román, Magyarokról, Politika, Régiók/autonómia, Romániai Magyar Demokrata Szövetség - RMDSZ

Kétnyelvű utcanévtáblák: lépni fog a marosvásárhelyi RMDSZ – maszol.ro

A Dózsa György utcai kétnyelvű utcanévtáblák lecserélése kapcsán további lépéseket szándékszik tenni a marosvásárhelyi RMDSZ – tájékoztatta a Maszolt Vass Levente, a szervezet elnöke.

A politikus elmondta, annak ellenére, hogy hivatalos választ nem kaptak a arra a kérdésükre, hogy a városháza milyen utasításnak tettek eleget, amikor a kétnyelvű utcanévtáblákat a román nyelvűekre cserélték, tudomására jutott, hogy a prefektúra felszólítására történt ez a művelet. „Kértünk a prefektustól is a magyarázatot, de csak péntek este kaptunk egy átiratot. Ebben egy dossziészámra hivatkoznak, ám azt nem tudjuk, hogy mit tartalmaz a megjelölt irat” – mondta Vass Levente.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fdr.vasslevente%2Fposts%2F1719149458378632&width=500

A képviselő elmondta, kedd reggel, a hosszú ünnep utáni első munkanapon kérvényt iktatnak a prefektúrán. A válasz függvényében pedig vagy megtámadják a döntést, vagy egy újabb tanácsi határozatot tesznek le a polgármesteri hivatalban a kétnyelvű utcanévtáblákra vonatkozóan.

Forrás: Kétnyelvű utcanévtáblák: lépni fog a marosvásárhelyi RMDSZ

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: