//
most olvassa...
Egyházak, EU, Kormányzás, NATO/fegyveres ügyek, Politika

Muszlim fenyegetés Európában – ujszo.com

Hol él a legtöbb muszlim az öreg kontinensen? Hol szedték a legtöbb áldozatot az iszlamista szélsőségesek merényletei? Hol írják felül az iszlám szabályai leginkább az állami törvényeket? Nem fogják elhinni.

(ujszo.com)

Az európai szélsőséges közegekben, a konspirációs honlapokon, de a populista pártok követői között, a közösségi hálón is erősen él egy narratíva, amely röviden így foglalható össze: Európa a muszlim bevándorlási invázió és a helyben élő muszlim lakosság magas népszaporulata miatt a halálba menetel. A muszlimok aránya nő, amivel tovább erősödik a terrorizmus, a bűnözés, Európa egyre jobban iszlamizálódik, az ő vallási szabályaik felülírják a mi törvényeinket.

A hagyományos elit ezzel szemben tehetetlen (vagy egyenesen aktívan részt vesz Európa átformálásában), csak egy bizonyos politikai erő képes megállítani ezt a folyamatot – itt országonként behelyettesíthető a francia Nemzeti Fronttól kezdve a svéd demokratákig az ebben a szerepben tetszelgő párt, mozgalom, nem ritkán több is. Az ő legfőbb szövetségesük Putyin Oroszországa, amely mára egyedüliként maradt meg a hagyományos keresztény értékek védelmezőjének, csak vele együtt állítható helyre a szuverén nemzetek Európájaként a régi világ, Brüsszel, a liberális elitek, az amerikaiak, Soros stb. ellenében.

A narratívának természetesen nagyon sok igazságalapja van, de sok benne a ferdítés, csúsztatás is, s mindezek közül a legnagyobbak Putyin Oroszországához kapcsolódnak. Azt nem is kell elemezni, hogyan vált a hithű kommunista ex-KGB ügynökből hithű ortodox keresztény államfővé Putyin, elég a cikk elején feltett kérdésekre válaszolni. Mert bizony Oroszországban a muszlimok aránya 10–15 százalék körül van, magasabb, mint bármelyik EU-tagállamban, legalább 15 millió emberről beszélünk. Számuk, arányuk gyorsan nő, az Orosz Föderáció leggyorsabb népességnövekedést mutató tagköztársasága Csecsenföld. A terrormerényletekben elhunytak száma a Szovjetunió széthullása óta 3500 fölött jár orosz földön, ez megint a legmagasabb szám egész Európában, a támadások többségét iszlamista (túlnyomórészt csecsen) terroristák követték el.

Persze az össztársadalmi szinten elenyésző számú áldozatot szedő terrorizmus mellett fontosabb a bűnözés, amiben a muszlimok többnyire felülreprezentáltak. Sok honlap, „alternatív média” ezt úgy tálalja, mintha az unióban járványként terjedne a muszlim bűnözés a védtelen helyi lakossággal szemben. Csakhogy a számok másról beszélnek. A nyugat- és észak-európai országokban 100 ezer lakosra évente 1-2 gyilkosság jut, vagy még annyi sem. A gyilkossági ráta a posztszovjet térségben magasabb, és a legmagasabb Oroszországban, ahol 100 ezer főre 9-10 gyilkosság jut. Ez abszolút számokban 2013-ban 13 ezernél is több emberölést jelentett, és ez már egy drámai javulás utáni adat, a kilencvenes vagy kétezres években az évi több mint 30-40 ezer gyilkosság volt a norma…

Ami pedig a muszlim szokásjognak az európai törvények kárára történő terjedését illeti, megint csak az Orosz Föderációhoz tartozó Csecsenföld viszi el a pálmát. Itt mintha az orosz törvények mellett/felett egyre inkább a saría irányítaná az életet. Még Oroszországban is felháborodást váltott ki az egyik csecsen rendőrfőnök esküvője, ahol a helyi vezetés részvételével egy 17 éves kiskorú lányt vett el, második feleségként, amit az orosz törvények ugyan tiltanak, de Ramzan Kadirov csecsen elnök klánja a vaskézzel irányított országrészben mindent megtehet. Kadirov húszezres magánhadserege nem része az orosz hadseregnek, bárhol bevethető (Szíriától a kelet-ukrajnai Dombaszig több helyen megfordultak már a tagjai). A Csecsenföldről érkező hírek pedig ellenzékiek és melegek elrablásáról, megkínzásáról, meggyilkolásáról szólnak. A párhuzamos társadalom kiépítése (amely alkalomadtán Moszkva ellen fordulhat és lángba boríthatja az egész Kaukázust), itt legfelsőbb hatalmi jóváhagyással történik. Szóval a Nyugat a saját muszlim lakossága miatt sok problémával szembesül, de Oroszország az utolsó, amely segíthetne ennek megoldásában.

Forrás: Muszlim fenyegetés Európában | ujszo.com

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: