//
most olvassa...
Igazságügy, Korrupció/gyanús ügyek, Pártok, Politika

Nem jogerős: feltételesen szabadlábra helyezik Dan Voiculescut – maszol.ro/Agerpres

Jóváhagyta Dan Voiculescu feltételes szabadlábra helyezésére vonatkozó kérelmét csütörtökön a fővárosi ötödik kerületi bíróság. A döntés nem jogerős, kihirdetésétől számítva 3 napon belül megfellebbezhető.

(maszol.ro/dcnews.ro)

A tárgyaláson a korrupcióellenes ügyészség (DNA) ügyésze Voiculescu szabadlábra helyezési kérelmének elutasítását kérte, arra hivatkozva, hogy nincsenek bizonyítékok, amelyek alátámasztanák, hogy fogva tartása alatt írta azokat a tudományos munkákat, amelyek lerövidítenék büntetését.

“Rendszeresen megpróbálja kihasználni a törvénykezési hiányosságokat. Semmi bizonyíték nincs arra, hogy tudományos munkáit a börtönben írta. Ez egy nagyon ravasz módja annak, hogy szabaduljon a börtönből. Amennyiben csak egyharmadát üli le büntetésének, azt jelenti, hogy ez nem éri el a célját. Az okozott kárt nem fizette vissza a mezőgazdasági minisztériumnak, még a perköltségeket sem fizette ki” – mondta az ügyész.

Az üzletember ügyvédje azt hozta fel Voiculescu védelmében, hogy jó magatartású volt, és senkivel nem került konfliktusba fogva tartása alatt.  Dan Voiculescu egyszer már kérte szabadlábra helyezését, januárban azonban ezt jogerősen elutasította a Bukaresti Törvényszék.

A Bukaresti Ítélőtábla 2014. augusztus 8-án jogerősen 10 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte Dan Voiculescut az Élelmiszer-ipari Kutatóintézet törvénytelen privatizációjával kapcsolatos ügyben. A szabadságvesztés mellett az üzletember vagyona egy részének elkobzását is elrendelték.

Forrás: Nem jogerős: feltételesen szabadlábra helyezik Dan Voiculescut

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: