//
most olvassa...
Cotroceni, Külpolitika, NATO/fegyveres ügyek, Politika, Titkosszolgálatok

Román-barát kongresszusi képviselőket tüntetett ki Johannis – maszol.ro/Agerpres

Az Egyesült Államok Kongresszusának több tagját tüntette ki csütörtökön Klaus Johannis államfő. Ebből az alkalomból az elnök kijelentette, hogy Románia az USA lehető legjobb partnere. 

(maszol.ro/presidency.ro)

„Ezek a kitüntetések elismerésünket és hálánkat fejezik ki azért az elhivatott munkáért, amelyet Önök a stratégiai partnerség elmélyítése érdekében fektetnek be. (…) Ezek a kitüntetések valós szimbólumai az országaink és népeink közötti bizalomnak” – mondta Johannis az amerikai Kongresszusban.

A román államfő hozzátette, a ceremónia jó alkalom a román-amerikai stratégiai partnerség 20. évfordulójának megünneplésére, és arra emlékeztet, hogy a két ország azonos értékek és egymás kölcsönös támogatása mellett kötelezte el magát.

„Románia valóban az Egyesült Államok lehető legjobb partnere” – jelentette ki Johannis, aki az ünnepségen Michael Ray Turnert, az Egyesült Államok Kongresszusa romániai baráti csoportjának társelnökét, Devin Nunes-t, az amerikai képviselőház hírszerzési bizottságának elnökét, Mike Rogers-t, az amerikai képviselőház stratégiai albizottságának elnökét, valamint Jackie Walorskit és Robert Aderholt-t, a képviselőház romániai baráti csoportjának tagjait tüntette ki.

„Nagyra értékeljük kétoldalú gazdasági és katonai kapcsolatainkat. Nagyra értékeljük az Ön jelenlétét, azt, hogy vendégül láthatjuk. Nagyra értékeljük, hogy Ön nemcsak a romániai demokrácia védelmezője, hanem a Románia és az USA közötti szoros kapcsolaté is’ – mondta Michael Ray Turner a román államfőnek. Devin Nunes „nagy megtiszteltetésnek” nevezte a Johannistól kapott kitüntetést, hozzátéve, hogy „nem történik meg gyakran, hogy a Kongresszus tagjai egy államfőtől kapjanak elismerést”.

Forrás: Román-barát kongresszusi képviselőket tüntetett ki Johannis

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: