//
most olvassa...
EU, Európai Bizottság, Felvidék/Szlovákia, Kárpát-medence, NATO/fegyveres ügyek, Politika

Danko százados a katonai szolgálatról beszél – ujszo.com

Az SNS elnöke azt mondja, nem akar ijesztgetni a kötelező katonai szolgálattal, de…

(ujszo.com/Ľubomír Kotrha)

Andrej Danko szerint eljön az idő, amikor Szlovákia civil fegyveres alakulatot fog létrehozni a sorköteles korba jutó fiatalokból, és ez jót fog nekik tenni.

„Ennyi menekült mellett, a várható természeti katasztrófák mellett szükség lesz ilyen alakulatokra. A fiataloknak meg kell ismerkedniük a fegyelemmel. Régebben még a tornaóra is más volt. És volt kötelező katonai szolgálat. Aki volt katona, az tudta, mi a felettese és a társadalom iránt érzett tisztelet, tudta, mi a felelősség” – mondta Danko.

Az SNS elnöke a SITA-hírügynökségnek adott interjúban arról is elmélkedett, hogy ma már „minden megengedett”, az „emberek nem tudják, hol a határ” – itt elsősorban az internetes szociális hálókon megjelenő kommentekre gondolt. „Nyilvánosan sértegetik a közjogi méltóságokat. Ennek véget kell vetni” – szögezte le a parlament elnöke.

Az oktatási és a védelmi tárcát is az SNS irányítja, Danko szerint a két miniszter már együttműködik a tornaórák megreformálásán, és például honvédelmi gyakorlatok bevezetését tervezik. „A szívügyem az önkéntes katonai kiképzés bevezetése és a tartalékos alakulatok létrehozása” – árulta el Danko, akit tavaly léptetett elő a védelmi miniszter tartalékos századossá.

Elképzelése szerint 1100 eurót kapnának adómentesen azok a fiatalok, akik részt vennének a 11 hetes katonai kiképzésen. Akik szociális segélyből élnek és jelentkeznek a kiképzésre, azok az 1100 eurót és a segélyt is megkapják, majd automatikusan a szlovák hivatásos hadsereg tartalékos alakulatának tagjává válnak. (sita)

Forrás: Danko százados a katonai szolgálatról beszél | ujszo.com

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: