//
most olvassa...
Befektetések, EU, Európai Bizottság, Gazdaság, Kormányzás, Politika

Európa innovatív fővárosa lenne Kolozsvár – Krónika

Megpályázza Kolozsvár az Innováció Európai Fővárosa címet, amelyet a kincses város a következő tíz évben szerezhet meg – jelentette be kedden Emil Boc polgármester az Európai Bizottság Open Innovation 2.0 elnevezésű konferenciájának megnyitóján.

Emil Boc (kronika.ro)

A technológiai és közpolitikai jellegű rendezvénysorozatot első alkalommal szervezik közép-kelet-európai városban, az elöljáró szerint pedig ez megerősíti, hogy Kolozsvár innovációs és informatikai szempontból mind országos, mind nemzetközi szinten fontos tényező. Boc így reálisnak tartja, hogy

a kincses város tíz éven belül Európa innovációs fővárosává váljon

– eddig Barcelona, Amszterdam és Bécs nyerte el a titulust. „Sokat kell dolgoznunk a cím kiérdemléséhez, de már rendelkezünk a szükséges humánerőforrással, a város pedig régóta lépéseket tesz a technológiai ágazat fejlesztése érdekében, dinamikus üzleti környezet alakult ki” – magyarázta Emil Boc.

A polgármester szerint a kincses város már rengeteg tekintetben alkalmazza a legkorszerűbb technológiát, az önkormányzat pedig egy átfogó, a megyeszékhely mindegyik lakosát érintő új platform elindítását is tervezi.

„A projekttel összekapcsoljuk a tömegközlekedési útvonalakat és a gyalogoszónákat. Célunk, hogy a városvezetés, az üzleti és egyetemi szféra, valamint a civil szervezetek együttműködése révén

közelebb vigyük a várost lakóihoz a technológia által.

Nem térhetünk ki a technikai fejlődés útjából, és azok a városok, amelyek hamarabb lépnek, munkahelyteremtés szempontjából is előnyt fognak élvezni” – idézte Bocot a Mediafax hírügynökség.

Az Open Innovation 2.0 konferencia előző négy kiadását Dublinban, Amszterdamban és a finnországi Espoo településen rendezték meg. A kétnapos kolozsvári rendezvénysorozatra több mint félezer résztvevőt várnak.

Forrás: Európa innovatív fővárosa lenne Kolozsvár

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: