//
most olvassa...
Cotroceni, Emberi jogok, Kormányzás, Politika

Miron Cozma szerint hiba és visszaélés, hogy bíróság elé állítják – maszol.ro/Agerpres

“Tévedésnek”, “visszaélésnek”, “igazságszolgáltatási mizériának” minősítette Miron Cozma, a Zsil-völgyi Bányász-Szakszervezetek Ligájának egykori vezetője, hogy bíróság elé állították az 1990. júniusi bányászjárás ügyében. 

(maszol.ro)

Cozma azt mondta, hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága őt egy 2010-es döntése révén a 27 évvel ezelőtti események “áldozatává” nyilvánította. Akkor 1 eurós kártérítést kért, mert “nem kérhetett pénzt a vérért”, és mert “van büszkesége és erkölcsi tartása” – jelentette ki a bányászok egykori vezetője.

“Testi sértés vádjával állítanak bíróság elé, holott június 13-án nem voltak a bányászok velem Bukarestben, valamint pszichikai stressz okozása miatt, vagyis én stresszeltem egyeseket. Nézték a televíziót, és csúnya dolgot láttak ott. Amikor megláttak engem, stresszesek lettek” – kommentálta Cozma az ellene megfogalmazott vádakat. Miron Cozma állította, hogy erőszakkal vitték Bukarestbe, az utolsó szerelvénnyel, amely a bányászokkal elindult a román főváros fele.

Az egykori bányászvezér azt mondta, két neves ügyvéddel fog megjelenni a tárgyaláson, mert a Zsil-völgyi bányászokkal, valamint gyermekeikkel szembeni erkölcsi kötelessége kideríteni az igazságot a 27 évvel ezelőtti eseményekkel kapcsolatban. Kijelentette: a bányászok ‘nem öltek meg senkit és nem vertek meg senkit’ 1990 júniusában.

Forrás: Miron Cozma szerint hiba és visszaélés, hogy bíróság elé állítják

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: