//
most olvassa...
Felvidék/Szlovákia, Kárpát-medence, Kormányzás, Korrupció/gyanús ügyek, Politika

Menetelés, lejáratás – ujszo.com

Fico szerint épeszű ember nem tüntet itt a kormányzati korrupció miatt.

(ujszo.com/Jozef Jakubčo)

A második korrupcióellenes menet előtt a kormányfő megüzente a lázongó ifjúságnak, mi az óhaja, mit nem szabad csinálnia a diákságnak, hogy ne nagyon zaklassa fel őt: „Fontos, hogy az ilyen akciók békések legyenek, és senki ne éljen vissza velük politikai célokból“.

Bár a tüntetés békésen lezajlott, Ficót mégis felzaklatta, mert éles szeme rögtön felfedezte a „nyilvánvaló politikai színezetet“.

A kérdés az, miért érdekelné a diákokat vagy bárki mást, hogy mi tetszik Robert Ficónak és mi nem, amikor alkotmányos jogukkal élve békésen tüntetnek. Fico elvárása, hogy az akciót senki ne használja politikai célokra, közérthetően úgy hangzik, hogy csak a korrupció ellen tüntessenek, úgy általában, ne pedig azok ellen, akik azt itt évek óta profi módon, politikai vállalkozásként működtetik. Vérlázító pofátlanság.

Természetesen a diákok bármi és bárki ellen tüntethetnek, és fikarcnyit sem kell törődniük azzal, hogy Ficónak mi a véleménye. Azonban a kormányfő azt is kétségbe vonta, hogy a diákok maguk szervezték a tüntetést, és a korrupció miatti felháborodásuk őszinte. Emellett Fico tudja is, hogy ki áll az egész mögött: „A média szervez egy akciót, és aztán el van ájulva, hogy húúú, mekkora akció volt“. Szerinte a tüntető fiatalok nem is tudják, mit csinálnak, csupán bábuk, és a kormány ellenségei állnak a háttérben. Mindebből pedig az következik, hogy nem is kell őket komolyan venni, nem kell foglalkozni velük, mert csak felhasználták őket a kormány elleni politikai harcra. Fico eddig azt próbálta elhitetni az emberekkel, hogy aki azok ellen tüntet, akik a korrupciót itt több mint egy évtizede rendszerszinten működtetik, az vagy az ellenzék által politikailag megmérgezett féleszű, vagy folyamatosan be van tépve. Magyarán: épeszű ember nem tüntethet itt a kormányzati korrupció ellen. Ezt most Fico megtoldotta azzal, hogy a diákok akcióját a média szervezte, és aki ezt nem látja, az nevetséges, szánalmas figura. Az mindegy is, hogy Fico valóban ezt gondolja-e, vagy csak mondja, mert így is, úgy is beteges. Vagy azért akar tömeges elmebajt gerjeszteni, mert már ő maga is elmebajos, vagy így akarja lejáratni azokat az embereket, akiket másképpen nem tud.

Néhány napja megint láthattuk a tévében azt a politikust, akinek szintén kiváló tehetsége volt ahhoz, hogy hívei körében tömegpszichózist gerjesszen. Félelmetes volt, amíg e mellé hatalom is volt a kezében. Ma már csak egy szerencsétlen, nevetséges figura, aki saját handabandázásának és rögeszméinek rabja. Előbb-utóbb mindenki így jár, aki a tömegpszichózisra és rögeszmékre épít.

A szerző a Trend hetilap kommentátora

Forrás: Menetelés, lejáratás | ujszo.com

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: