//
most olvassa...
Külpolitika, Kormányzás, NATO/fegyveres ügyek, Politika

Brit védelmi miniszter: erősödött a NATO-val szembeni orosz agresszió – maszol.ro/MTI

Az elmúlt három évben folyamatosan erősödött a NATO-val szembeni “orosz agresszió”, ami megerősíti, hogy az észak-atlanti szövetség helyesen döntött 2014-ben az új gyorsreagálású alakulat létrehozásáról – jelentette ki Michael Fallon brit védelmi miniszter csütörtökön Bukarestben.

Fallon kétnapos romániai látogatása alkalmából megbeszélést folytatott Gabriel Les román nemzetvédelmi miniszterrel. A találkozót követő közös sajtótájékoztatón elmondta, az ukrajnai Krím félsziget 2014-es önkényes elcsatolása, a kelet-ukrajnai válságba történő orosz beavatkozás, az orosz propaganda jelenléte több nyugati ország választási kampányában mind azt mutatják, hogy növekedett az “orosz agresszió”, ami különösen a NATO déli és keleti határán érezhető.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FGabrielBeniaminLes%2Fposts%2F1285731738212237&width=500

A brit miniszter arról biztosította román kollégáját, hogy Nagy Britannia továbbra is részt vesz a kelet-európai térség biztonságának szavatolásában annak ellenére, hogy kilép az Európai Unióból. Közölte, 1500 brit katona teljesít szolgálatot a NATO keretében Európa-szerte.

A brit és a román fél kifejezte eltökéltségét az észak-atlanti szövetség erősítése mellett, hogy az bármely irányból érkező veszélyt képes legyen elhárítani.

Fallon csütörtökön Klaus Johannis államelnökkel is megbeszélést folytatott. A bukaresti elnöki hivatal által kiadott közlemény szerint a felek megerősítették elszántságukat a brit-román stratégiai partnerség megerősítése mellett.

A brit miniszter üdvözölte Románia arra irányuló erőfeszítéseit, hogy bruttó hazai terméke 2 százalékát nemzetbiztonsági kiadásokra költi, és kijelentette, más szövetséges országoknak is példát kellene venniük Romániától.

A brit védelmi miniszter szerdán meglátogatta a Fekete-tenger parti Mihail Kogalniceanu légi támaszpontot, és felkereste az erdélyi Nagysinken kialakított kiképzőbázist, ahol a Noble Jump 2017 fedőnevű NATO hadgyakorlat zajlik többek között ezer brit katona részvételével.

Forrás: Brit védelmi miniszter: erősödött a NATO-val szembeni orosz agresszió

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: