//
most olvassa...
Élő múlt/Securitate, Magyar szervezetek, Magyar-román, Magyarokról, Politika, Régiók/autonómia, Romániai Magyar Demokrata Szövetség - RMDSZ, Történelem, XX. század

Egyedüli jelölt maradt: Olteán Csongor a Miért új elnöke – Krónika

Olteán Csongor Kovászna megyei önkormányzati képviselőt választották a Magyar Ifjúsági Értekezlet (Miért) új elnökévé a hétvégén Kolozsváron tartott országos küldöttgyűlésen.

Antal Lóránt és Olteán Csongor (kronika.ro/Miért)

Az elnöki tisztségre eredetileg három jelölt pályázott, azonban Talpas Botond, az Igen, tessék! egyesület elnöke még a küldöttgyűlés előtt egy héttel visszalépett, Tamás Réka, a Miért irodavezetője pedig szombaton azt követően szállt ki a versenyből, hogy ismertette elnöki programját.

Az ifjúsági szervezet tagjainak így végül mindössze arról kellett dönteniük, hogy elfogadják-e új elnöknek Olteán Csongort. Köszöntőbeszédében a Miért új vezetője Sütő Andrást idézve úgy fogalmazott, az a gondolat vezérelje őket a továbbiakban, hogy addig élünk, amíg módunkban áll visszafelé tekinteni”. Arra is kitért:

félre kell tenni a személyes vitákat, és inkább értékelni kell mindazt, amit az előző elnökök, illetve elnökségi tagok tettek az ifjúsági közösségért,

ugyanakkor bátran kell előre menni, és kiállni azért, amiben hisznek.

Antal Lóránt, a Miért leköszönő elnöke úgy értékelt: az elmúlt két évben „újrabrandelték”, azaz új jelentéstartalommal töltötték meg az ifjúsági szervezetet. Sikerként könyvelte el, hogy megújították a Miért kommunikációs csatornáit, és tehetséges erdélyi fiatalokat „mutattak meg a nagyvilágnak”.

Kitért az egy évvel ezelőtti helyhatósági választások eredményeire is, emlékeztetve, hogy az RMDSZ-es polgármesterek közül 12-en a Miért soraiból kerültek ki, de a megyei és helyi önkormányzatokban és szép számban képviseltetik magukat.

“A Miértnek kell lennie az RMDSZ elsődleges humánerőforrásának”

– szögezte le Antal Lóránt.

A fiatal politikusokat Kelemen Hunor RMDSZ-elnök is köszöntötte, többek között figyelmeztetve őket, hogy Románia államberendezkedési dilemmák előtt áll, amelyek hosszú távon gondot okozhatnak, ugyanis a jogállamiság, a hatalmi ágak szétválasztása és a parlamenti demokrácia kérdései újra napirendre kerültek. A „nagy egyesülés” 2018-as centenáriuma kapcsán megjegyezte: „nincs mit ünnepelnünk, ne várják el, hogy másképp tekintsünk rá, mint ahogy a történelem adta”.

Forrás: Egyedüli jelölt maradt: Olteán Csongor a Miért új elnöke

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: