//
most olvassa...
Délvidék/Horvátország-Szerbia-Szlovénia, EU, Európai Bizottság, Felvidék/Szlovákia, Kárpát-medence, Kárpát-medencei körkép, Közösségi/kisebbségi jogok, Külpolitika, Kormányzás, Magyar szervezetek, Magyar-magyar, Magyarokról, Politika, Régiók/autonómia, Romániai Magyar Demokrata Szövetség - RMDSZ

Online is támogatható a Minority SafePack kezdeményezés

Az interneten is csatlakozni lehet csütörtöktől a Minority SafePack európai polgári kezdeményezéshez, amely az őshonos európai kisebbségek jogainak európai uniós szabályozását javasolja.

(kronika.ro)

Vincze Loránt, az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniójának (FUEN) elnöke az MTI-nek elmondta, hogy az Európai Bizottságnak az aláírásgyűjtő programját és szerverét választották a támogató aláírások összegyűjtésére.

A politikus az aláírási felület előnyeként említette, hogy a honlap lehetővé teszi az EU bármely hivatalos nyelvének a használatát. A magyar anyanyelvű aláírók Romániában, Szlovákiában vagy akár Nyugat-Európában is magyar űrlapot használhatnak.

Vincze Loránt arra kérte a több állampolgársággal is rendelkezőket, hogy annak az országnak az aláírási ívét töltsék ki, amelyben a lakhelyük van.

Az internetes felületen egyébként különböző országok bejelölése esetén más-más aláírási ívek nyílnak meg. Vannak országok, amelyek kevesebb, mások több személyes adatot kérnek. Az aláíró az ív kitöltésével arról is nyilatkozik, hogy nem támogatta korábban aláírásával a kezdeményezést.

Vincze Loránt elmondta: nem szabad papíron is és interneten is aláírni, és csak egy országban szabad aláírni a kezdeményezést,

mert a rendszer érvényteleníti a kettős aláírásokat. A FUEN elnöke szerint az ernyőszervezet és tagszervezetei az őszi hónapokban indítják el aláírásgyűjtési kampányukat.

Az EU-nak akkor kell foglalkoznia a kezdeményezéssel, ha 2018. március 4-ig több mint egymillió aláírást sikerül összegyűjteni. Az aláírásgyűjtést a FUEN Kolozsváron tartott májusi kongresszusa keretében indították el. A kongresszuson felszólaló Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár kijelentette, Magyarország és a határain kívül élő nemzetrészek kiveszik a részüket az egymillió aláírás összegyűjtéséből. Az RMDSZ 250 ezer aláírás összegyűjtését vállalta.

Forrás: Online is támogatható a Minority SafePack kezdeményezés

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: