//
most olvassa...
Élő múlt/Securitate, Emberi jogok, Kárpát-medencei körkép, Közösségi/kisebbségi jogok, Kormányzás, Magyar szervezetek, Magyar-román, Magyarokról, Nemzeti ünnepek, Parlament, Pártok, Politika, Régiók/autonómia, Romániai Magyar Demokrata Szövetség - RMDSZ, Történelem, XX. század

Băsescu habzó szájjal gyalázza a magyarokat a Facebookon – Főtér

Mivel a szenátus szakbizottságai megszavazták, hogy március 15. ünnepnap legyen.

(foter.ro)

Igen durva magyarellenes kirohanást tett közzé Traian Băsescu kedd reggel a Facebookon.

„A (román) trikolór helyett a PSD és az ALDE a Székelyföld zászlóját tűzi ki. Dragnea és Tăriceanu eladják az ország történelmét az RMDSZ szavazataiért cserébe” – írja a volt államfő, az ellenzéki PMP elnöke Facebook-oldalán.

Băsescunál az verte ki a biztosítékot, hogy a szenátus szakbizottságai hétfőn elfogadták a március 15. ünnepnappá nyilvánítására vonatkozó RMDSZ-es javaslatot.

De át is adjuk a szót a hajóskapitánynak:

„A gazemberek úgy tesznek, mintha elfelejtenék, hogy 1848. március 15-én a pesti országgyűlés többek között megszavazta Erdély Magyarországhoz csatolását. Iancu mócainak és más románoknak, szászoknak kellett harcolniuk, hogy Erdély ne legyen Nagy-Magyarország része.

A magyar grófok seregei erdélyi románok tízezreit ölték meg, egész falvakat töröltek el a föld színéről, románok százezrei mentek száműzetésbe.

A PSD és az ALDE pedig azt akarja, hogy 1848. március 15. Románia területén elismert ünnep legyen, cserében néhány szavazatért a bizalmatlansági indítvány kapcsán.

Hé, PSD-s és ALDE-s gazemberek, azt hiszitek, hogy valaha is elmehettek Cebére (ott van Avram Iancu sírhelye – szerk. megj.)? Vagy Erdélybe?

Utóirat: a romániai magyarokat senki nem akadályozza, hogy Budapesten ünnepeljék március 15-ét”.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FPresedinteleTraianBasescu%2Fposts%2F1676336662379878&width=500

Forrás: Băsescu habzó szájjal gyalázza a magyarokat a Facebookon

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: