//
most olvassa...
Cigányok/Romák, Felvidék/Szlovákia, Kárpát-medence, Kárpát-medencei körkép, Kormányzás, Korrupció/gyanús ügyek, Magyarokról, Magyarverések, Politika

Kit vizsgál a maffiállam? – ujszo.com

Tán azokat, akiket komoly bűncselekményekkel gyanúsítanak? Nem, azok ellen indul vizsgálat, illetve elbocsájtják őket, akik a feltételezett bűncselekményt bejelentik, kiszivárogtatják, írnak róla az újságokban vagy megpróbálják tényleg kivizsgálni a dolgokat.

(ujszo.com)

Például a múlt héten megszüntették két pszichológus munkahelyét a munkaügyi hivatalnál: Zuzana Hradileková és Katarína Hatráková elvesztette az ottani (fél)állását, aminek természetesen semmi köze ahhoz, hogy a galántai Čistý deň reszocializációs központban mindketten szabálytalanságokat állapítottak meg, és erről a sajtónak is beszámoltak – állítja a hivatal. Az érintettek erről mást gondolnak.

Szintén múlt héten megjelent a Trend hetilapban Xénia Makarová és Zuzana Peťková cikke, amiben arról írnak, hogyan meszelte el az ügyészség és a rendőrség a Bašternák-ügyhöz hasonlóan Marián Kočner kétes hírű „vállalkozó” adócsalási ügyét.

A hatóságok szerint a cselekmény (több mint 8 millió eurónyi jogosulatlan áfa-visszaigénylés) nem történt meg. A nyomozást leállították, akárcsak annak idején Kaliňák és Bašternák esetében (az utóbbi esetben a vizsgálat újraindult, alighanem a nagy társadalmi és mediális nyomás miatt). Akkor ki ellen folyik vizsgálat? A két újságírónő ellen, akiket rágalmazásért perelt be Kaliňák és Počiatek. Akikhez pénzek áramlottak Bašternáktól, amire Filip Rybanič (Jozef Rajtár SaS-es képviselő asszisztense, volt banki alkalmazott) mutatott rá, a banktitok megsértésével. Apropó, az emiatt ellene folyó vizsgálat már eljutott a vádemelésig, ezért rövidesen bíróság elé áll.

Ami nem mondható el miniszterelnökünkről, Robert Ficóról, aki a Matovič-ügyben minden bizonnyal adótitkot sértett (amire a banktitok megsértésével megegyező paragrafus vonatkozik), de a hatóságokat ez annyira nem érdekli.

És ki ellen folyik még vizsgálat a Kočner-ügyben? Természetesen Daniel Lipšic és Grendel Gábor ellen (az előbbi alapította a Nova pártot, utóbbi a jelenlegi vezetője), amiért 2012-ben figyelmeztettek arra, hogy Kočner privatbankás számláján 3 millió, Máltáról érkező euró landolt. Lipšic akkor belügyminiszterként arra is figyelmeztetett, hogy a gyanús tranzakciót a bank (a szabályokat megsértve) nem jelentette.

Most már tudjuk: nagy valószínűséggel épp a most medializált áfacsalásokból származhatott a Máltán keresztül „kimosott” pénz.

És kit vizsgálnak még Szlovákiában? A tegnap negyedik évfordulójához ért szepsi romatelepen indokolatlanul durván fellépő rendőröket? Nem, hanem az ellenük valló helyi romákat, hamis tanúzás vádjával… És mi van az Eperjes megyei településeken (vélhetően) szintén a romák körében történt 2016. márciusi szavazatvásárlások ügyével?

Csak emlékeztetőül: akkor Peter Chudík eperjesi megyeelnök és Stanislav Kubánek helyi parlamenti képviselő és kerületi Smer-elnök gyanúsan sok preferenciaszavazatot kapott két településen. A helyi romák vallomásai szerint cigarettát osztogattak nekik a karikázásért cserébe. Aztán megváltoztatták a vallomásukat, mondván, hogy csak kitalálták az egészet, és most ellenük folyik eljárás hamis tanúzás miatt.

Apropó, Kubánek az idáig legnagyobb összegű (75 milliós) medializált áfacsalás-sorozat kapcsán is képbe került, mint a három egyén egyike, akik felülről fedezték a dolgot – természetesen bármiféle következmény nélkül. És mindezek után Ficónak van képe odaállni a kamerák elé, és azt mondani, aki korrupciót lát, jelentse neki!

Valójában a Fico-kormányoknál az „igazságszolgáltatási ügymenet” a kormányzatot és védenceit érintő ügyekben már a legeslegelején kialakult, a Malina Hedvig ügy kapcsán. Azóta csak ugyanaz ismétlődik: az áldozatból lesz vádlott, az elkövetőkkel meg nem törődik senki, a cselekmény nem történt meg, az érintettek csak kitalálták az egészet, hamisan tanúskodtak, rágalmaztak, mert rosszat akarnak a kormánynak satöbbi satöbbi.

Forrás: Kit vizsgál a maffiállam? | ujszo.com

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: