//
most olvassa...
Befektetések, Gazdaság, Infrastruktúra, Külpolitika, Kormányzás, Politika

Kolozsvárt is érintheti az új selyemút – Krónika

Infrastrukturális és technológiai beruházásokról egyeztetett Emil Boc, Kolozsvár polgármestere a Kínában tett látogatásán.

Emil Boc (kronika.ro/Facebook)

Kolozsvár is része lesz az új kínai selyemútnak, a beruházási projekt infrastrukturális és gazdasági fejlesztéseket feltételez – jelentette be Emil Boc. A kincses város polgármestere nemrég Kínába látogatott a helyi önkormányzat alkalmazottaiból és üzletemberekből álló küldöttség kíséretében, és noha már néhány hét eltelt hazatérése óta, csak most számolt be részletekről.

Az elöljáró a Realitatea FM rádió műsorában elmondta: a távol-keleti államban részt vett a polgármesterek találkozóján, amelyen az Új selyemút elnevezésű projektről tárgyaltak, amelynek keretében autópályákat építenek, kikötőket és hajózási útvonalakat alakítanak ki, valamint gazdasági beruházásokat valósítanak meg.

Boc úgy fogalmazott: az üzletemberekkel közösen

feltették Kolozsvárt az Európai Unió és Kína közötti jelentős projekt térképére.

Úgy vélte: a technológiai újításoknak prioritást kell élvezniük, hiszen ebben van a jövő, ez az ágazat fog munkahelyeket teremteni, szerinte pedig Kolozsvár – az informatikai ágazat fejlettsége miatt – kiváló pozícióban van az innovációk tekintetében.

Noha hazatérése után nem sietett tapasztalatai megosztásával, Emil Boc Kínában, a Radio China International román nyelvű adásában nyilatkozott már ott tartózkodása során. Az elöljáró akkor is azt hangsúlyozta, hogy technológiai szempontból a kincses város előnyös helyzetben van, szerinte az európai uniós, illetve nemzetközi szintű fejlesztési projektekben

Kolozsvárnak az innovációs beruházásokra kell koncentrálnia.

Boc arról is beszélyt, hogy akadémiai szinten is megerősítenék a Kínával ápolt kapcsolatot. A keleti országban adott interjúban a polgármester arról is beszélt, hogy a túlzsúfolt kolozsvári forgalom tehermentesítése érdekében is van mit tanulni Kínától – metró helyett most már inkább egysínű vasúttal oldaná meg a problémát a következő 20 évben.

Forrás: Kolozsvárt is érintheti az új selyemút

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: