//
most olvassa...
Cotroceni, Kormányzás, Magyar szervezetek, Magyar-román, Magyarokról, Parlament, Pártok, Politika, Romániai Magyar Demokrata Szövetség - RMDSZ

Tăriceanu: talán jobb is, hogy az RMDSZ nélkül volt meg a többség a bizalmatlansági szavazáson – Transindex

Călin Popescu-Tăriceanu, az ALDE elnöke azt nyilatkozta csütörtökön, hogy a parlamenti többség működőképes, és hogy Klaus Johannis nyilatkozata a miniszterelnök támogatottságáról helyes és elvszerű.

“A bizalmatlansági indítvány szavazásán a többséget az RMDSZ támogatása nélkül, kizárólag a PSD és az ALDE valósította meg. Talán ez így jobb is, főleg ha a vádak, félretájékoztatások, célozgatások, rágalmazások özönére gondolunk, ami az RMDSZ-szel folytatott feltételezett háttéregyezségre vonatkozik. Az RMDSZ világosan állást foglalt: nem vett rész a szavazáson, tehát a felmutatott többség annál is értékesebb” – nyilatkozta Călin Popescu-Tăriceanu az Antena 3 televízió műsorában.

“Tegnapról mára semmi sem változott a parlamentben, és hétfőig sem fog változni. Az államfő kinyilatkoztatott egy elvet, amely helyes, de tekintettel az utóbbi napok történésire, nem érdemes spekulálni” – fogalmazott Călin Popescu-Tăriceanu.

Tăriceanu azt mondta a PSD-ALDE koalíció közös miniszterelnökjelöltet nevesít hétfőn és kizárta annak lehetőségét, hogy ez ő legyen.

Klaus Johannis államfő azt nyilatkozta csütörtökön Brüsszelben, hogy a következő miniszterelnöknek “feddhetetlen személynek” kell lennie, akinek nincsenek problémái az igazságüggyel’ és akit támogat a parlamenti többség. (agerpres)

Forrás: http://www.transindex.ro

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: