//
most olvassa...
Cotroceni, Kormányzás, Parlament, Pártok, Politika

Liviu Dragnea nagyon elégedett volt Klaus Johannisszal – maszol.ro/Agerpres

Az államfő minden kijelentése és hozzáállása a politikai válság elejétől kezdve helyes volt alkotmányos szempontból – jelentette ki kedden a Szociáldemokrata Párt elnöke, Liviu Dragnea. 

(maszol.ro/presidency.ro)

Dragnea kedden találkozott a PSD területi szervezeteinek elnökeivel, hogy a kormányalakításról tárgyaljon velük, miután reggel már megbeszélést folytatott Călin Popescu-Tăriceanuval, a koalíciós partnerpárt (ALDE) vezetőjével és a miniszterelnöki tisztségre jelölt Mihai Tudoséval.

A PSD elnöke úgy nyilatkozott az államfő hozzáállásáról: „tetszett” neki, de nem lepte meg, mivel Johannis elnök a válság elejétől fogva „alkotmányos szempontból helyesen” viszonyult a helyzethez.

Klaus Johannis államfő kedden aláírta a Mihai Tudose miniszterelnöki kinevezéséről szóló rendeletet. A kijelölt miniszterelnöknek a parlament elé kell járulnia, hogy az bizalmat szavazzon kabinetjének és a kormányprogramnak – tájékoztatott az Államelnöki Hivatal.

Az államfő a parlamenti pártok vezetőivel való tárgyalásokat követően, hétfő este bejelentette, hogy a Szociáldemokrata Párt és a Liberálisok és Demokraták Szövetségének közös jelöltjét, Mihai Tudosét bízza meg kormányalakítással. „A jelenlegi válság súlyosan árt Romániának, árt a hazai gazdaságnak és az ország külföldi megítélésének. Ennek a válságnak mielőbb véget kell vetni” – fogalmazott az elnök a Cotroceni-palotában adott sajtónyilatkozatában. Johannis hangsúlyozta, mielőbb új kormányra van szükség, amely „megoldja a megoldatlanul hagyott problémákat”, illetve a PSD belső válsága által előidézett gondokat, ugyanakkor felszólította a parlamenti pártokat, hogy a hét végéig zárják le az új kormány beiktatásával járó parlamenti eljárást.

Forrás: Liviu Dragnea nagyon elégedett volt Klaus Johannisszal

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: