//
most olvassa...
Kormányzás, Magyar szervezetek, Politika, Romániai Magyar Demokrata Szövetség - RMDSZ

Makkai Gergely Marosvásárhely új alpolgármestere – maszol.ro

A marosvásárhelyi tanács soros gyűlésének napirendjén szerepelt az alpolgármester választás. Az RMDSZ marosvásárhelyi választmánya és önkormányzati frakciója Makkai Gergelyt javasolta a tisztségre, akinek bizalmat szavazott a testület.

Makkai Gergely (maszol.ro)

„Tekintettel arra, hogy jogi kényszer állt elő az alpolgármester megválasztására, így az RMDSZ nem engedhette meg, hogy a helyi tanács legnagyobb frakciójaként ne legyen jelöltje és a magyar közösségnek alpolgármestere. Fontos, hogy közösségünk is képviselve legyen a város vezetésében, legyen akihez forduljanak a marosvásárhelyi magyar emberek”- nyilatkozta Vass Levente, a Marosvásárhelyi RMDSZ elnöke.

„Köszönöm a bizalmat, készen állok a munkára, igyekszem az önkormányzati és egykori parlamenti képviselőként felhalmozott tapasztalatomat a marosvásárhelyi közösség szolgálatába állítani. Amint megkapom alpolgármesteri jogköreimet, leltárba veszem a város legsürgetőbb ügyeit” – nyilatkozta Makkai Gergely, frissen megválasztott marosvásárhelyi alpolgármester.

Makkai Gergely 1952-ben született, meteorológus, informatikus. 2000 és 2004 között az RMDSZ parlamenti képviselőjeként tevékenykedett.

Makkai Gergely mellett a Szociáldemokrata Párt részéről Sergiu Papuc tölti be a második alpolgármesteri tisztséget.

Forrás: Makkai Gergely Marosvásárhely új alpolgármestere

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: