//
most olvassa...
Emberi jogok, Magyar szervezetek, Parlament, Pártok, Politika, Romániai Magyar Demokrata Szövetség - RMDSZ

Bátrabb kiállásra készül az RMDSZ nőszerve­zete – Krónika

A törvénymódosítás és a szakmával való konzultációk mellett bátrabb, figyelemfelkeltő akciókra van szükség ahhoz, hogy a nők elleni erőszak témája elérje a társadalom és a hatóságok ingerküszöbét is – hangzott el az RMDSZ nőszervezetének küldöttgyűlésén.

Csép Andrea Éva (kronika.ro/Boda L. Gergely)

Az RMDSZ nőszervezetének szombati kolozsvári küldöttgyűlésén a szervezet közleménye szerint a nők elleni erőszak megfékezése érdekében egy éve indított kampány eddigi történéseit elemezték, és a további teendőket összesítették. Csép Andrea Éva parlamenti képviselő a kampány legfőbb mozzanatának tartott, nemrég iktatott törvénymódosító javaslatcsomagot bemutatva elmondta: kezdeményezésük a nők ellen elkövetett erőszak súlyosabb büntetését, a bántalmazó azonnali távoltartását írja elő, ezzel hatékonyabb védelmet biztosít az áldozatok számára.

“Az elmúlt hetekben azt láttam, ez egy olyan ügy, amely mellé sokan felsorakoznak,

a román pártokat képviselő kollégáim közül is sokan aláírták az általunk kezdeményezett törvénymódosítási kérvényt” – idézi a közlemény Csép Andrea Évát.

Biró Rozália parlamenti képviselő, a nőszervezet elnöke a nők elleni erőszak elleni kampány eddigi lépéseinek összegzéseként elmondta: a törvénymódosítás kidolgozása mellett a parlamentben négy interpellációt és három politikai nyilatkozatot fogalmaztak meg. Kezdeményezésére ugyanakkor nemzetközi konferenciára is sort került, ahol megfogalmazódott:

Közép- és Kelet-Európa országaiban – Romániához hasonlóan – hiányosak a jogszabályok, kétségbeejtőek a számadatok, kevés a védelmet nyújtó központ.

A szervezet közleménye szerint a továbbiakban női kávéházakat hoznának létre, szakmai találkozókat és újabb iskolai tájékoztatókat szerveznének, ugyanakkor a sajtóval, pszichológusokkal, szakmai szervezetekkel való szorosabb együttműködést szorgalmazzák.

Forrás: Bátrabb kiállásra készül az RMDSZ nőszerve­zete

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: