//
most olvassa...
Egyházak, Gazdaság, Kárpát-medencei körkép, Közösségi/kisebbségi jogok, Kormányzás, Magyar szervezetek, Magyar-magyar, Magyarokról, Politika, Szociálpolitika - Egészségügy

Caritas: jó helyre kerül a magyar állami támogatás – Krónika

A Caritas két nagyobb horderejű, a szociális és közösségépítő tevékenység szempontjából meghatározó projekt működtetését, illetve elindítását tudják biztosítani a magyar kormány által nyújtott közel 500 millió forintos támogatásból – számolt be közleményében a Gyulafehérvári Főegyházmegye szeretetszolgálata.

(kronika.ro/Gyulafehérvári Caritas)

Az összegből a csíksomlyói Jakab Antal Tanulmányi Házat és a Marosvásárhelyen létesülő új szociális innovációs, életminőség-fejlesztő központot és székházat finanszírozzák. A közlemény szerint a magyar kormány által jóváhagyott 500 millió forint fedezi a két beruházás költségvetését.

A Caritas illetékesei rámutattak: mióta a román kabinet csökkentette, illetve sorozatosan megvonta a szociális szolgáltatásokat nyújtó szervezeteknek járó támogatást, Magyarország érdeklődést mutatott a nehéz helyzetben levő Caritas megsegítése iránt. Ennek nyomán tavaly júniusban a szervezet vezetői konkrét támogatási kéréssel keresték fel a kormányzatot.

(kronika.ro/Gyulafehérvári Caritas)

A magyar államnak nem áll módjában más országok szociális hálózatának fenntartása és működtetése, az EU-s szabályok szerint ugyanis ezt minden tagállamnak magának kell megoldania. Lehetőség nyílt viszont a Caritas két projektjének támogatására.

Az összegből egyrészt korszerűsítik az 1996-ban megnyílt Jakab Antal Tanulmányi Házat,

amelyben szállást és étkeztetést biztosítanak egyéni zarándokoknak és csoportoknak, képzések, konferenciák, lelkigyakorlatok, különféle egyházi, közösségi és családi rendezvények résztvevőinek.

(kronika.ro/Gyulafehérvári Caritas)

A Caritas ugyanakkor Sütő András volt marosvásárhelyi lakóházában – amelyet 2015-ben vásároltak meg – fog kialakítani szociális innovációs központot, amely beteggondozói szolgálat centruma lesz,

ezenkívül felnőttképzéseknek, egyéni és csoportos tevékenységeknek, továbbképzőknek ad otthont, és itt fogják szervezni az önkénteseket érintő programokat is.

Forrás: Caritas: jó helyre kerül a magyar állami támogatás

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: