//
most olvassa...
Felvidék/Szlovákia, Kárpát-medence, Kárpát-medencei körkép, Külpolitika, Kormányzás, Korrupció/gyanús ügyek, Magyarokról, NATO/fegyveres ügyek, Politika

Kopcsay: Politikusaink is szeretik az alvilág erős embereit – ujszo.com

Máris nagyobb biztonságban érezzük magunkat. Nyolc gránát és tizenegy páncélököl után eltűnt 300 ezer töltény. Hihetetlen, hogy erre Peter Gajdoš védelmi miniszter nem reagált férfiként – azaz nem mondott le.

(ujszo.com)

Hogy a muníció eladásán valaki „csak” keresett, a jobbik alternatíva. Rosszabb az a lehetőség, hogy az eltűnt fegyverek a Szlovák Honvédekhez hasonló szervezetnél végezték, amelynek feltett célja, hogy használni fogja, ha a szlovák nép a saját kezébe veszi a sorsát, ahogy néhány évvel ezelőtt Ján Čarnogurský geopolitikai kalandor jelezte.

Máris nagyobb biztonságban érezzük magunkat, ha tudjuk, hogy politikusaink is szeretik az alvilág erős embereit. Egyikükről, a már megboldogult Jozef Svobodáról ráadásul birkózóversenyt neveztek el. Boris Kollár parlamenti képviselője, Peter Marček pedig az egekig magasztalta a közösségi hálón. A politikus számára nincs nagyobb szégyen, mint amikor kiderül, hogy közeli kapcsolatban van az alvilággal. Azokkal az emberekkel, akik a törvény határait feszegetik, vagy már át is hágták. Szlovákiában azonban nem kell ezen törnünk a fejünket, elvégre a parlamentben ül egy párt, amely pártolja a bűnözőket, mi több, a háborús bűnösöket.

Említsünk meg egy másik, nemesebb eseményt, amely 1989. június 27-én játszódott le, amikor Horn Gyula magyar külügyminiszter és osztrák kollégája, Alois Mock (nemrég, június 1-jén, 82 évesen hunyt el) Sopronnál elvágta a vasfüggöny első drótjait.

A határok megnyitásával és a kelet-németek tömeges kivándorlásával Nyugatra (összesen 170 ezren voltak!) kezdődött el az egységes Európa korszaka. Később, amikor 2015 nyarán ugyanazon a helyen szíriai és más országokbeli menekültek ezrei mentették az életüket, Európában újra épülni kezdtek a falak.

Horn és Mock úr, 28 év elteltével is csodáljuk az önök bátorságát, és ma is adósaik vagyunk…

A szerző a SME publicistája

Forrás: Kopcsay: Politikusaink is szeretik az alvilág erős embereit | ujszo.com

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: