//
most olvassa...
Felvidék/Szlovákia, Kárpát-medence, Kárpát-medencei körkép, Közösségi/kisebbségi jogok, Magyar szervezetek, Magyarokról, Politika, Régiók/autonómia

Új tagjai vannak a kisebbségi bizottságnak – ujszo.com

Részben megújult a kormány kisebbségi bizottságának összetétele, legalábbis a magyar tagok esetében. A tegnapi választó közgyűlés Szekeres Klaudiát, Tokár Gézát, Bárdos Gyulát, Tóth Tibort és Bauer Editet választotta meg a magyar kisebbségnek fenntartott 5 helyre.

Bukovszky László (Híd) kisebbségi ügyi biztos tervei szerint július közepéig minden közgyűlés lefolyhat (ujszo.com/TASR)

Szekeres, Bárdos és Tokár már az előző választási időszakban is tagja volt a testületnek, a korábbi tagok közül Orosz Örs és Masszi János már nem jelöltette magát a bizottságba. Az öt helyre összesen heten jelentkeztek, a kisebbségi szervezetek képviselői közülük választották ki 5 embert. A tagok mellé tegnap 5 póttagot is választottak, akik a rendes tagok akadályoztatása esetén képviselhetik a kisebbséget a bizottságban. A 22 tagú testületben 13 kisebbség képviselői vannak jelen. A legtöbb tagot a magyar kisebbség választhatja, ám minden kisebbségnek csak egy szavazata van, függetlenül a képviselők számától. A feladatuk a kormány elé kerülő, a kisebbségeket érintő anyagok véleményezése. A közgyűlést minden kisebbség esetében külön hívják össze – a magyar kisebbségét már hétfőn –, Bukovszky László (Híd) kisebbségi ügyi biztos tervei szerint július közepéig minden közgyűlés lefolyhat. A bizottság elnöke a mindenkori kisebbségi ügyi biztos. (lpj)

Forrás: Új tagjai vannak a kisebbségi bizottságnak | ujszo.com

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: