//
most olvassa...
Cotroceni, Igazságügy, Kormányzás, Korrupció/gyanús ügyek, Pártok, Politika

Johannis roppant elégedett a főügyészség és a DNA teljesítményével – Krónika

Klaus Iohannis államfő nagyon elégedett a legfőbb ügyészség és az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) munkájával, ugyanakkor tudomásul vette az igazságügyi miniszter kérését, amely alapján a Legfelső Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) ellenőrző testülete kiértékeli a két intézmény menedzsmentjét.

(kronika.ro)

Klaus Johannis kedden a Legfelsőbb Védelmi Tanács (CSAT) ülését követően elmondta, tájékoztatták a DNA vezetőinek munkaülésén lehallgatás alapján készült hangfelvételekről, és szerinte az ügyet ki kell vizsgálni. Az államfő közölte, információi szerint a DNA-nál is lesznek ellenőrzések.

„A CSM foglalkozik bizonyos kérdésekkel és tudomásul vettem, hogy az igazságügyi miniszter kérte, hogy a DNA és a legfőbb ügyészség menedzsmentjét is ellenőrizzék. Ezek az eljárások tisztázzák majd a felmerült kérdéseket. Ami a legfőbb ügyészség és a DNA munkáját illeti, már többször elmondtam, én nagyon elégedett vagyok e két intézmény munkájával és vezetőivel. Túl sok lehallgatásról, magyarázatról hallottam ahhoz, hogy higgyek ezekben. A törvény által felhatalmazottak ellenőrzik majd ezeket és megtudjuk az igazságot” – magyarázta az államelnök.

Johannis véleménye szerint semmilyen ok nincs az említett intézmények vezetőinek tisztségéből való felfüggesztésére, és hozzátette azt is, hogy nem sérül a jogállamiság a DNA és a főügyészség tevékenysége során.

A România TV hírtelevízió által néhány hétel ezelőtt közzétett hangfelvételeken a beosztottai teljesítményével elégedetlen Laura Kövesi hatékonyabb munkát és több „fontos” ügyet követel a DNA ügyészeitől. A DNA vezetője azt fejtegeti, hogy legalább egy újabb miniszter lebuktatására vagy más fontos ügyre van szükség ahhoz, hogy azok, akik nyilvánosan támadják a DNA-t, ne „másszanak rá” a vádhatóságra. Az egyik hangfelvételen Kövesi – az azóta leváltott Sorin Grindeanura utalva – kijelenti: azt szeretné, ha a DNA “eljutna a miniszterelnökig” egy gyanús ingatlan-visszaszolgáltatási ügyben.

Kövesi nem tagadta, hogy az ő hangja hallatszik a felvételen, de azt állította, hogy a felvételt megvágták és szavai közé olyan kifejezéseket „ékeltek be” utólag, amelyek teljesen kiforgatják mondandója értelmét.

A DNA vezetője kedden leszögezte: szerinte nincs oka lemondani, az általa vezetett intézményen belül pedig nincs feszültség. Laura Codruţa Kövesi a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) székhelyén kifejtette, a DNA-nál több mint 160 ügyész dolgozik, ő két ügyész felfüggesztését kérte közülük, de nem szolgálhat részletekkel az okokat illetően. „Nincs semmiféle feszültség, a tevékenység normális mederben zajlik” – szögezte le az Országos Korrupcióellenes Ügyészség vezetője.

Forrás: Johannis roppant elégedett a főügyészség és a DNA teljesítményével

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: