//
most olvassa...
Igazságügy, Korrupció/gyanús ügyek, Parlament, Pártok, Politika, Választások

Kövesi lemondását követelve a DNA előtt tüntet egy PSD-s képviselő – Krónika

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) előtt tüntet szerdán Liviu Pleşoianu szociáldemokrata képviselő, a 2009-es államelnök-választást kivizsgáló parlamenti bizottság tagja. Pleşoianu szerint a DNA főügyészét vissza kellene hívni tisztségéből.

(kronika.ro/News.ro)

Liviu Pleşoianu több személy társaságában tüntet, kezében feliratot tart: „Kövesi a poligráfos vizsgálaton: Voltál Oprea otthonában?”

„Meg akarom kérdezni Kövesi asszonyt, hogy Oprea otthonában tartózkodott-e a választások éjszakáján. Őistensége, Kövesi asszony elbarikádozta magát itt, a korrupcióellenesség templomában, és nem hajlandó megjelenni az ellenőrző bizottság előtt, noha újabban alkotmánybírósági határozat is kötelezi rá” – idézte a képviselőt az Agerpres.

Mint mondta, szerinte a főügyész elrejtőzött a korrupcióellenes ügyészség székhelyén. „Ezért tehát eljöttem én, aki tagja vagyok a parlamenti bizottságnak, hogy feltegyem neki ezt a kérdést” – nyilatkozta Liviu Pleşoianu, aki szerint az Országos Korrupcióellenes Ügyészség főügyészét kellene alávetni poligráfos vizsgálatnak.

„Úgy értettem, hogy Kövesi asszony még a DNA ügyészeit is poligráffal akarja tesztelni. Vesse alá saját magát a poligráfos vizsgálatnak és válaszoljon erre a nagyon egyszerű kérdésre: Volt-e Oprea otthonában? Köteles válaszolnia, másképpen nincs mit keresnie itt” – jelentette ki a PSD-s képviselő. Pleşoianu szerint a DNA főügyészét vissza kellene hívni tisztségéből.

A honatya azt is elmondta: csütörtökön ülésezik a kivizsgáló bizottság, és ismét kérni fogja, hogy Laura Codruţa Kövesit idézzék be kihallgatásra.

„Valamint Maior urat is, aki nagykövet Amerikában, és gúnyt űz ebből a népből, mondván, hogy ő magánrendezvényen vett részt a választások éjszakáján, valamint Coldea urat is. Javasolni fogom a bizottság tagjainak, hogy forduljanak a bűnüldöző hatóságokhoz mindezen személyek ellen, akik csúfot űznek a román népből” – jelentette ki.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) képviselője kedden, a Facebookon jelentette be tüntetési szándékát.

„Nem lehet így tovább élni ebben az országban! Nem fogadom el! Éppen ezért holnap reggel (Július 5-én, szerdán) kora reggel a ‘saját magánterületemen’ leszek, a DNA székhelye előtt, a Ştirbei Vodă utca 79-81 számnál. 8 órától a ‘szabadidőmet’ a Korrupcióellenesség Temploma előtt fogom tölteni, ahol Ő Istensége tartózkodik” – írta a közösségi oldalra Pleşoianu.

Forrás: Kövesi lemondását követelve a DNA előtt tüntet egy PSD-s képviselő

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: