//
most olvassa...
Cotroceni, Elnökválasztás, Parlament, Politika, Titkosszolgálatok, Választások

Feljelenthetik Kövesit, ha nem megy el a parlamentbe – maszol.ro

A 2009-es államelnök-választást kivizsgáló bizottság hétfőre meghallgatásra berendelte a parlamentbe Laura Codruţa Kövesit, a korrupcióellenes ügyészség (DNA) főügyészét. A testület elnöke szerint feljelenthetik, ha nem tesz eleget a meghívásnak.

Oana Florea emlékeztetett: az alkotmánybíróság korábbi határozata szerint az intézmények közötti jó együttműködés biztosításáért azoknak a közintézményeknek alkalmazottainak is meg kell jelenniük a parlamenti bizottságok előtt, ha berendelik őket, amelyek nem tartoznak a parlament alárendeltségébe.

A bizottsági elnök szerint ha Laura Codruţa Kövesi ez alkalommal sem jelenik meg a meghallgatáson, a testület kétféleképpen járhat el: vagy értesíti erről az igazságügyi minisztériumot, vagy büntetőjogi feljelentést tesz a DNA főügyésze ellen. Korábban Kövesit már kétszer is a bizottság elé citálták, de egyik alkalommal sem jelent meg a parlamentben.

A parlament azoknak a sajtóinformációknak a kivizsgálása érdekében alakított különbizottságot, amelyek szerint egyes állami tisztségviselők törvénytelenül befolyásolni próbálták a 2009-es elnökválasztás kimenetelét, hogy újabb mandátumhoz juttassák Traian Băsescu akkor hivatalban lévő államfőt.

Forrás: Feljelenthetik Kövesit, ha nem megy el a parlamentbe

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: