//
most olvassa...
Felsőoktatás, Kormányzás, Korrupció/gyanús ügyek, Oktatás és tudomány, Pártok, Politika, Titkosszolgálatok

Feljelentést tettek Mihai Tudose kormányfő doktori dolgozatának ügyében – Krónika

Feljelentés érkezett az Egyetemi Címeket és Okleveleket Tanúsító Országos Tanácshoz (CNATDCU) Mihai Tudose kormányfő doktori dolgozatával kapcsolatban.

(kronika.ro)

A Ionel Valentin Vlad CNATDCU-elnökhöz címzett dokumentumot a felsőoktatás, kutatás, fejlesztés és innováció finanszírozásáért felelős végrehajtó hivatal (UEFISCDI) hagyta jóvá, majd iktatta és továbbküldte az Egyetemi Címeket és Okleveleket Tanúsító Országos Tanácshoz kivizsgálás céljából – számolt be az Agerpres.

A feljelentést a tanügyminisztérium is megkapta. Mihai Tudose 2010-ben szerzett doktori titulust a katonai és hírszerzési ismeretek terén, disszerációjának témája a kritikus infrastruktúrák védelme.

Két évvel ezelőtt a politikust azzal gyanúsították meg, hogy plagizálta a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) által működtetett bukaresti Mihai Viteazul Hírszerző Akadémián írt doktori dolgozatát. Tudose doktori dolgozatának irányítója nem volt más, mint Gabriel Oprea volt belügyminiszter, akiről azóta bebizonyosodott, hogy maga is plagizált. Bár Mihai Tudose tagadta, hogy másolta volna a dolgozatát, tavaly önként lemondott doktori címéről.

Forrás: Feljelentést tettek Mihai Tudose kormányfő doktori dolgozatának ügyében

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: