//
most olvassa...
Felvidék/Szlovákia, Kárpát-medence, Kárpát-medencei körkép, Kormányzás, Korrupció/gyanús ügyek, Magyar szervezetek, Magyar-magyar, Magyarokról, Politika

Kövér, Menyhárt és a polgárháborús pszichózis – ujszo.com

A martosi tábor, pontosabban Kövér László, az Országgyűlés elnöke behozta élőben is a „sorosozást” és a „civilezést” a szlovákiai magyar közéletbe.

(ujszo.com)

Már megszokhattuk, hogy Tusványoson Orbán Viktor hirdet programot, úgy látszik a Fideszben Szlovákiát Kövér László „kapta”.

A Fidesz, pontosabban névlegesen a magyar kormány által indított „Soros-kampány” már jelezte, hogy nem elég a néhány hete elfogadott civiltörvény, amely megbélyegzi a külföldi támogatásból is élő civil szervezeteket. Ősszel az eddiginél is brutálisabb támadás indít majd a kormányzatot bírálni merészelő civilek és szervezeteik ellen a magyar kormány.

Aki a NER-barát magyar médiát nézi vagy itt-ott átlátogat Magyarországra, tapasztalhatta, hogy a kormány legfőbb ellenségévé Soros György és az általa támogatott szervezetek váltak. Most ezt a magyar Országgyűlés elnökének szájából is hallhatta, aki részt vett az MKP és a Fidesz házi táboraként működő Martfeszten. „Az ősszel leplezetlen koalíció jöhet létre a magyarországi ellenzék és a Soros-féle szervezetek között, hogy utóbbiak a demokrácia intézményrendszere elleni nyílt támadásokkal, utcai zavargásokkal gerjesszenek hangulatot a választások előtt” – mondta Kövér az MTI szerint, az ellenzék és a „Soros-aktivisták” által gerjesztett „polgárháborús pszichózist” jósolva. Kövér szerint tehát az ellenzék és Soros, néhány megtévesztett „álcivillel” polgárháborút készül kirobbantani ősszel Budapesten. És közben ott ült mellette Menyhárt József, a Magyar Közösség Pártjának elnöke. Némán. Egy szóval sem mondta, hogy a civil szervezetek, akikről Kövér beszél, nálunk is léteznek, kapnak támogatást a Soros György által létrehozott Open Society Foundation szlovákiai leányszervezetétől, sőt ugyanolyan élesen bírálják – például a korrupció miatt – a jelenlegi szlovák kormányt, mint magyarországi társaik a magyar kormányt. Tegyük hozzá, hogy mindkét országban jogosan, csak Szlovákiában ezért még nem „plakátolja” ki őket a kormány. És az MKP még szívesen csatlakozik is hozzájuk a kormány bírálatában, vagy támogatja az általuk szervezett szlovákiai kormányellenes tüntetéseket. „Nem tisztünk kommentálni a magyarországi politikusok véleményét” – válaszolta most a párt sajtóosztálya lapunk kérdésére, hogy Menyhárt miért hallgatott.

Ennél jobb magyarázat lehet Kövér László egy tavalyi, ugyancsak a Martfeszten és ugyancsak Menyhárt József társaságában tett kijelentése: „Barátainkat úgy lehetett felismerni ezekben az időkben, hogy amikor kórusban gyaláztak minket, ők csendben maradtak”. Igaz, ezt még a menekültválság kapcsán mondta, hiszen tavaly még nem Soros, hanem a menekültek voltak Magyarország legnagyobb „soros” ellenségei Brüsszellel, Merkellel a hátuk mögött. Akkor még azzal riogatott, hogy „itt valójában arról van szó, hogy át akarják alakítani Európa etnikai-kulturális térképét”. Ez nem történt meg azóta sem, és mivel ma a menekültekkel már nem lehet riogatni, ezért kellettek a civilek és Soros. Már csak az a kérdés, hogy Menyhárt és Kövér „barátsága” valóban őszinte-e, vagy csak az a félmilliárd forintnyi, az MKP-nak „sajtóépítésre” ígért magyarországi támogatás, plusz a tízmilliárdnyi, vagy akár több tízmilliárdnyi „vállalkozásfejlesztési támogatás” motiválja, amelyet ugyancsak az MKP oszthat szét, és amely támogatások teljes mértékben az egyre elborultabb kijelentésekre képes Kövér Lászlótól és Orbán Viktortól függnek.

Nem tudom, hogy melyik a jobb változat.

Forrás: Kövér, Menyhárt és a polgárháborús pszichózis | ujszo.com

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: