//
most olvassa...
Befektetések, Gazdaság, Infrastruktúra, Kormányzás, Korrupció/gyanús ügyek, Pártok, Politika

Mihai Tudose miniszterelnök is „sorosozott” egyet – maszol.ro/MTI

Liviu Dragneának, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke hétfőn megerősítette korábbi kijelentéseit, miszerint meggyőződése, hogy a vagyonáról és állítólagos üzleti kapcsolatairól szóló, múlt héten indult sajtókampánnyal valójában Soros György akarja lejáratni őt és a PSD-t. Aznap Mihai Tudose kormányfő is “sorosozott” egyet.

(maszol.ro/EPA)

Dragnea a szociálliberális koalíció hétfői ülése után újságírói kérdésekre válaszolva cáfolta az ellenzéki RiseProjekt.ro portálon megjelent korrupcióvádakat, ugyanakkor azt sugallta, hogy a portált támogató magyar-amerikai milliárdos állhat az ellene irányuló támadás mögött.

Arra a kérdésre, hogy mi a baja Sorosnak vele vagy a PSD-vel, Dragnea azt mondta, azt ő is szeretné tudni, de „tény, hogy van valami baja”. „Túl sok jel van, ami erre utal, és túl sokfelől érkeznek az erre utaló információk. Márpedig én nem hiszek a véletlen egybeesésekben” – mondta a PSD elnöke.

Dragnea először egy vasárnap esti tévéinterjúban adott hangot meggyőződésének, hogy a RiseProject akcióját Soros György rendelte meg. „Az utóbbi hónapokban elég keményen bíráltam Soros Györgyöt, és az álláspontom nem változott ezzel a kártékony személyiséggel kapcsolatban. Ezúton is azt üzenem neki: nem fog engem megtörni” – jelentette ki Dragnea. Hozzátette: meggyőződése, hogy az ellene indult sajtókampány mögött Soros György áll, aki szerinte rosszat akar Romániának és más országoknak is.

Tudose: Soros destabilizálni akarja az országot

A koalíció ülése után Mihai Tudose miniszterelnök is tényként kezelte, hogy Soros érdekeit szolgálja Dragnea lejáratása, amely szerinte nemcsak a PSD-t, hanem a kormánykoalíciót, a román kormányt és így magát az országot is destabilizálja.

A kormányfő egy ironikus megjegyzéssel hárította el azt az újságírói kérdést, hogy vannak-e Soros Györgynek érdekeltségei Romániában. „Isten őrizz, hogy is lennének? Sehol sincsenek érdekeltségei. Ő maga a vöröskereszt!” – mondta az amerikai milliárdosról a miniszterelnök.

RiseProject.ro csütörtökön azt írta Dragneáról, hogy a 2000-es évek elejétől, amikor Teleorman megyei önkormányzati elnök volt, „szervezett bűnözőcsoportot” hozott létre, amely közbeszerzési pályázatok eltérítésével tulajdonított el állami és európai pénzeket. Dragnea hétfőn cáfolta, hogy tulajdonrésze lenne az ügyben szereplő Tel Drum cégben, vagy hogy Brazíliába menekítette volna ki vagyona egy részét.

Forrás: Mihai Tudose miniszterelnök is „sorosozott” egyet

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: