//
most olvassa...
Felvidék/Szlovákia, Kárpát-medence, Kárpát-medencei körkép, Közösségi/kisebbségi jogok, Magyar szervezetek, Magyarokról, Művelődés, Politika

Molnár Norbert lesz a Kisebbségi Kulturális Alap igazgatója – ujszo.com

Molnár Norbert, lapunk online kiadásáért felelős főszerkesztő-helyettese nyerte el a Kisebbségi Kulturális Alap (KKA) igazgatói posztjára kiírt versenypályázatot.

(ujszo.com/TASR)

Marek Maďarič (Smer) kulturális miniszter a napokban átadja megbízó levelét – tájékoztat a tárca honlapján. Az alap igazgatójának első feladata az lesz, hogy a papíron már létező intézményt gyakorlatban is kialakítsa, működőképessé tegye. Székházat kell találnia, és el kell indítania az alap szerveinek, a szakmai bizottságoknak és az igazgató tanácsnak a megalakítását. A jogszabály értelmében augusztus 1-jével lép munkába. A jövő évre vonatkozó pályázati felhívásokat december végéig kell kiírnia az alapnak. A KKA első igazgatóját nyilvános meghallgatás során három jelentkező közül választotta ki a héttagú bizottság, mely titkos szavazás során döntött Molnár Norbert mellett.

“Molnár Norbertet úgy ismertem meg mint egy nyitott gondolkodású, őszinte és talpraesett embert. Örülök, hogy a három jelentkezőből rá esett a választás, hoszen ő volt egyértelműen a legkvalifiktabb jelölt” – nyilatkozta Rigó Konrád kulturális államtitkár. (ie)

Forrás: Molnár Norbert lesz a Kisebbségi Kulturális Alap igazgatója | ujszo.com

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: