//
most olvassa...
Befektetések, Gazdaság, Idegenforgalom, Infrastruktúra, Kormányzás, Pénzügyek, Politika, Régiók/autonómia

Tișe: a kormány szabotálja a kolozsvári reptér fejlesztését – Krónika

A Kolozs Megyei Tanács elnöke, Alin Tişe állítása szerint a szociálliberális kormány szabotálja a kolozsvári Avram Iancu Nemzetközi Repülőtér fejlesztését, mivel olyan földterületeket igyekszik megszerezni, amelyek jelenleg a megye tulajdonában vannak.

(kronika.ro/A reptér Facebook-oldala)

Alin Tişe szerdán közleményt adott ki, amelyben azt írja: a mezőgazdasági és vidékfejlesztési minisztérium – a Kolozs megyei mezőgazdasági igazgatóságon keresztül – „tendenciózusan és azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy Kolozs megyét szabotálja”,

12 018 négyzetmétert követel a repülőtér területéből, hogy megakadályozza a légikikötő, és ezzel egész Kolozs megye jövőbeni fejlesztését.

A megyei tanács elnöke az Agerpres szerint ugyanakkor kéri a mezőgazdasági minisztériumtól, hogy véglegesítse a Szamos elterelésének folyamatát, lehetővé téve a kifutópálya 3500 méteresre történő meghosszabbítását.

2013 októberében, a kolozsvári légikikötő 2200 méteres, új kifutópályájának átadásán az akkori kormányfőhelyettes, Liviu Dragnea ígéretet tett, hogy megoldást fog keresni a pálya további kibővítésére is.

A 3500 méteres kifutópálya megépítése 78 millió euróba kerülne.

A kolozsvári nemzetközi repülőtéren 2016-ban rekordszámú, 1,9 millió utas szállt fel vagy le, és az intézmény igazgatója, David Ciceo szerint idén tovább nő a forgalom.

Forrás: Tișe: a kormány szabotálja a kolozsvári reptér fejlesztését

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: