//
most olvassa...
Felvidék/Szlovákia, Kárpát-medence, Kárpát-medencei körkép, Magyar szervezetek, Magyarokról, Választások

Gulyásparti Kotlebával – ujszo.com

Sokan bizonyára ledöbbentek, amikor látták a Csemadok vilkei rendezvényéről készült képeket, amelyeken Marian Kotleba virít az első sorban, majd egy tál jóízűen elfogyasztott halászlé társaságában.

(ujszo.com)

Mit is mondhatnánk? Nem kellemes Kotlebát csemadokos rendezvény díszvendégeként látni, többünknek nyilván a háta is borsózik a látványtól. Könnyű lenne ennyivel le is zárni az ügyet, csak nem biztos, hogy célravezető. Meg igazságos.

Mint kiderült, a fasiszta pártvezér úgy került az Ipoly Menti Találkozóra, hogy a szervezők, az elmúlt évek gyakorlatához híven, küldtek egy meghívót Besztercebánya megyének, amely egyébként támogatta a programot, s melynek – nem fogják kitalálni – pont Kotleba a vezetője. Ez tehát egy rutinszerű, protokollmeghívás volt, s a szervezők arra számítottak, hogy az elmúlt évek gyakorlatához híven a kutyát sem fogja érdekelni a megyénél a rendezvény. Nos, nem így lett.

Mit kellett volna a szervezőknek tenniük? Kidobni a megyefőnököt a rendezvényről? Pozsonyi íróasztal mellől persze könnyű lenne leírni, hogy hát persze, fasisztákkal nem haverkodunk, még akkor sem, ha funkcióban vannak. Ez a hozzáállás, bár morálisan feddhetetlennek tűnik, teljes mértékben ignorálja a valós problémát: azt, hogy egy fasiszta párt főnöke a megyefőnök, így az ott élő emberek számára elkerülhetetlen, hogy ilyen-olyan ügyekben belébotoljanak.

Adott esetben nagyon is indokolt aggálya lehetett a rendezvény szervezőjének, hogy ha most elküldi Kotlebát az akcióról, borítékolható, hogy jövőre nem lesz pénz a megyétől, így talán akció sem. Nyilvánvalóan hiba volt viszont Kotlebát lefotózni és a fényképeket még fel is tenni a netre.

Nem az a legfőbb gond tehát, hogy Kotleba megjelenik egy rendezvényen, hanem hogy ő a megyefőnök, s ráadásul parlamenti képviselő. Sőt, ha még mélyebbre akarunk ásni, még nagyobb gond, hogy Besztercebánya megyében (s nem csak ott) él annyi elkeseredett ember, akik már csak a fasiszták által hirdetett radikális s leegyszerűsítő megoldásokban hisznek.

S bár a standard politikusok nem fukarkodnak a hangos szólamokkal a fasizmus ártalmasságáról, egyelőre nem azt látjuk, hogy akár Besztercebánya megyében képesek lettek volna összefogni Kotleba ellen. Így tehát könnyen előfordulhat, hogy Kotleba megyefőnökként jövőre is megjelenik Vilkén vagy máshol. Akkor az kinek a hibája lesz?

Forrás: Gulyásparti Kotlebával | ujszo.com

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: