//
most olvassa...
Emberi jogok, EU, Felvidék/Szlovákia, Kárpát-medence, Politika

SNS: nem a sztereotípiák rosszak, hanem az isztambuli egyezmény – ujszo.com/TASR

Az SNS nem támogatja a nők elleni erőszak felszámolására kidolgozott isztambuli egyezményt – áll a párt sajtóközleményében. A párt a másik ember bántalmazását elfogadhatatlannak és elítélendőnek tekinti, de a másik oldalon azt sem hajlandó elfogadni, hogy ezzel a témával együtt a gender-ideológiát is sulykolják.

Andrej Danko (ujszo.com/TASR)

Az SNS elnöke, Andrej Danko szerint különbséget tenni a biológiai és a társadalmi nem között “tudományos képtelenség”. Hozzátette: soha nem fog egyetérteni azzal, hogy gyerekekkel kísérletezzenek, és nem érti, minek kellene a gyerekeknek “sztereotípiáktól mentes” szerepeket tanítani. “A nemét senki sem választhatja ki annak alapján, hogy minek érzi magát” – jelentette ki.

Az egyezmény célja, hogy felszámolja a tradicionális női és férfi sztereotípiákat, véli Danko, aki szerint azonban a sztereotípiák nem minden esetben rosszak, példaként említett több szlovák népszokást, melyek a férfi-női “sztereotip” szerepeken alapszanak. Az SNS elnöke szerint Szlovákia,  és nem néhány “független külföldi szakértő” joga eldönteni, mely sztereotípiákat tekint negatívnak.

Az SNS indítványozni fogja, hogy vonják vissza az egyezmény aláírását. Szlovákia, bár az első aláírók között volt, immáron hatodik éve halogatja az egyezmény ratifikálását. Az igazságügyi minisztérium tegnap bejelentette, hogy ismét a ratifikálás elhalasztását fogják kérni. Lucia Žitňanská miniszter szerint a téma elvi vitákat generál, és az egyezmény nem nyerne kellő támogatást a parlamentben.

A 2011-es isztambuli egyezményt 47 európai országból 44 írta alá, de eddig csak 23 ratifikálta.

Forrás: SNS: nem a sztereotípiák rosszak, hanem az isztambuli egyezmény | ujszo.com

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: