//
most olvassa...
Délvidék/Horvátország-Szerbia-Szlovénia, Felvidék/Szlovákia, Kárpát-medence, Kárpát-medencei körkép, Kárpátalja/Ukrajna, Kettős állampolgárság/Magyarországi választások, Kormányzás, Magyar pártok, Magyar szervezetek, Magyar-magyar, Magyarokról, Pártok, Politika, Választások

Németh Zsolt a választásokról: nem babra megy a játék – Krónika

Bízik abban, a határon túli magyarok is tudatosítják, hogy a jövő évi választásoknál „nem babra megy a játék”, és magyar állampolgárként alakítaniuk kell a magyarországi politikát is – jelentette ki Németh Zsolt.

(kronika.ro)

Az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában beszélt az idei 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) programjairól.

Az MTI beszámolója szerint úgy vélte, a Tusványos sajátos keveréke a fesztiválnak és a szabadegyetemnek. Németh Zsolt úgy fogalmazott: Tusványos „a legkomolyabb fesztivál és a leglazább szabadegyetem a Kárpát-medencében”. Mint mondta,

a rendezvénnyel kapcsolatban magasak az elvárások, több tízezer vendéget várnak.

Számos miniszter és Orbán Viktor miniszterelnök is elmegy majd el a rendezvényre, de a szellemi, gazdasági, társadalmi élet meghatározó szereplői, határon túli vezetők, pártelnökök, nemzetközi meghívottak is ellátogatnak Tusnádfürdőre, tette hozzá.

Németh Zsolt jelezte, a rendezvény az idei mottója „A biztos pont”. A hosszú vita után választott mottó arra utal, hogy

„egy recsegő-ropogó világban” nagyon fontos a politika számára is, hogy megtalálja azt a biztos pontot, amelyből „ki lehet fordítani a megoldást”.

„A magyar egy megosztott nemzet, és fontos, hogy a határon túli magyarok és Magyarország is tudatában legyenek a megosztottságnak és az ebből fakadó feladatoknak. Az elmúlt években képesek voltunk arra, hogy felépítsünk egy olyan határokat átívelő nemzetegyesítő politikát, amely megkülönböztethetővé tett bennünket, hogy elkötelezettek vagyunk a nemzetegyesítés és az ehhez szorosan kapcsolódó autonómia ügye mellett” – fogalmazott Németh Zsolt.

Forrás: Németh Zsolt a választásokról: nem babra megy a játék

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: