//
most olvassa...
Gazdaság, Kormányzás, NATO/fegyveres ügyek, Pártok, Pénzügyek, Politika, Szociálpolitika - Egészségügy

Dragnea: nem fog csökkenni a volt katonák és rendőrök nyugdíja – maszol.ro/Agerpres

Nem csökkennek a nyugdíjak a védelem és a rendfenntartás területén – jelentette ki Liviu Dragnea, a Szociáldemkrata Párt (PSD) elnöke hétfőn, hozzátéve, hogy a kérdésről tárgyalni kell, akárcsak a nyugdíjtörvényről, amelynek „sok az érzékeny pontja”. 

 

(maszol.ro/jurnalistii.ro)

„Ez nem egy könnyű törvény, jelentőségét tekintve vetekszik az egységes bértörvénnyel. Olyan törvény, aminek sok az érzékeny pontja (…) A rendszerből a jelenleg érvényes jogszabály előírásai miatt távoznak olyan sokan. Megjelent az az információ, miszerint ebben a rendszerben csökkenni fognak a nyugdíjak, mire az emberek igyekeznek 45, 46, 47 évesen távozni, és ez nincs rendjén, hisz a román állam befektetett ezekbe a tisztekbe, nagy tapasztalatra tettek szert, és Romániának szüksége van rájuk. Azt hiszem, nagyon tisztán meg kell értetni velük, hogy nem csökken a nyugdíjuk. De a tárgyalások eredményeként a nyugdíjtörvénynek egy igazságos, korrekt törvénynek kell lennie” – mondta a parlament épületében nyilatkozó Dragnea.

Liviu Dragnea szerint erről a kérdésről minden érintett véleményét ki kell kérni: a védelmi miniszterét, a belügyminiszterét, a védelem és rendfenntartás különböző struktúráinak képviselőiét, a munkaügyi miniszterét – annak érdekében, hogy megállítsák a rendszerből történő elvándorlást.

Dragnea ugyanakkor megerősítette, hogy nem államosítják a nyugdíjrendszer második pillérét.

Forrás: Dragnea: nem fog csökkenni a volt katonák és rendőrök nyugdíja

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: