//
most olvassa...
egyházak, Gazdaság, Kormányzás, Pártok, Pénzügyek, Politika

Ez Mihai Tudose kormányfő álláspontja az egyház megadóztatásáról – maszol.ro/Agerpres

Mihai Tudose miniszterelnök azt mondta hétfőn az egyház megadóztatásának ötletéről (amelyet volt tanácsadója, Eugen Teodorovici vetett fel), hogy álláspontját a tanácsadó menesztése fejezi ki. 

Eugen Teodorovici (maszol.ro)

Arra a kérdésre, hogy mi a véleménye az egyház megadóztatására vonatkozó felvetésről, Tudose kormányfő annyit felelt: „Az én álláspontom Teodorovici úr menesztése”. Mihai Tudose szerint Teodorovici félreértette a tanácsosi feladatkört, és szóvivőnek képzelte magát. A kormányfő hozzátette: volt tanácsosa legtöbb ötletével nem értett egyet. A kormányfő azt is közölte: vasárnap aláírta a Teodorovici tisztségből való felmentésére vonatkozó határozatot.

Eugen Teodorovici július 4-én, egy miniszterelnöki határozat révén lett tiszteletbeli tanácsosa Mihai Tudosénak. A tisztség nem járt anyagi ellenszolgáltatással. Eugen Teodorovici július 14-én azt javasolta, hogy a Román Ortodox Egyház bizonyos gazdasági tevékenységeire vessenek ki adót, az így befolyó pénzösszeget pedig szociális projektekre költsék el (pl. árvaházak építésére, iskolák felújítására). Hivatalos források szerint Teodorovici-nak azért kellett megválnia tisztségétől, mert nem tartotta tiszteletben a kormány által elvárt kommunikációs fegyelmet.

Forrás: Ez Mihai Tudose kormányfő álláspontja az egyház megadóztatásáról

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: