//
most olvassa...
Kárpát-medencei körkép, Magyarokról, NATO/fegyveres ügyek, Politika

Elsüllyedt a Dunában egy román harckocsi a nemzetközi hadgyakorlat idején – Krónika

A Dunába süllyedt egy páncélozott személyszállító jármű (TAB) a Románia területén zajló, Saber Guardian elnevezésű nemzetközi hadgyakorlat alatt – közölték szerdán az Agerpres hírügynökséggel a bukaresti védelmi minisztériumhoz közeli források.

(kronika.ro/INQUAM Photos – Octav Ganea – MAPN)

A hírügynökség értesülései szerint a szárazföldi erőkhöz tartozó páncélozott jármű Ialomiţa megyében, Borduşani közelében süllyedt el. A védelmi minisztérium illetékesei leszögezték, hogy a balesetnek nincsenek áldozatai.

A Digi 24 hírtelevízió tájékoztatása szerint a harckocsi háromfős legénységének még időben sikerült kimenekülnie, és valamennyiüket egy közeli hajó vette fel.

A Bulgária, Románia és Magyarország területén zajló, az Egyesült Államok szárazföldi erőinek európai parancsnoksága által összehangolt Saber Guardian 2017 (Szablya őre, SG17) elnevezésű hadgyakorlaton 22 NATO-tagállam és partnerország 25 ezer katonáját és mintegy kétezer harci eszközét mozgósították.

Románia területén 21 gyakorlatot tartanak július 10–22. között Nagysinken, Râureniben, Borduşaniban, valamint a Capu Midia, Mihail Kogălniceanu és Babadag lőtereken és katonai bázisokon. A Saber Guardian Románia és a fekete-tengeri térség eddigi legnagyobb hadgyakorlata.

Forrás: Elsüllyedt a Dunában egy román harckocsi a nemzetközi hadgyakorlat idején

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: