//
most olvassa...
Egyházak, NATO/fegyveres ügyek, Politika, Titkosszolgálatok

Terrorgyanú: kiutasítottak két szíriai állampolgárt Romániából – Krónika

Terroristákkal állt kapcsolatban, és dzsihadista ideológiát terjesztett Romániában az a két szír férfi, akit szerdán utasítottak ki az országból.

(kronika.ro/Barabás Ákos)

Két szíriai állampolgár kiutasításáról döntött szerdán a bukaresti ítélőtábla a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) felkérése nyomán az ellenük felmerült terrorgyanú miatt.

A szerdán nyilvánosságra került adatok szerint a SRI még csütörtökön jelezte az illetékes bíróságnak, hogy indokoltnak tartja a két érintettnek tíz évre való kitoloncolását az országból. A két személy, Haszan Alferdaui és Hamzah Alferdaui

agresszívan hirdette Romániában a szíriai frontokon harcoló csoportokhoz köthető dzsihadista ideológiát.

Emellett segített törvénytelenül bejutni az országba több olyan szír állampolgárnak, akik a jelek szerint terrorista kötődésűek. A megfigyelés időtartama alatt a két gyanúsított több ízben is Szíriába utazott, az ott-tartózkodásuk idején kapcsolatot teremtettek több terrorszervezettel, így az Iszlám Állammal is – áll a SRI közleményében.

A hírszerzés által gyűjtött adatok szerint a két személy kapcsán felmerült a terrorcselekmény elkövetésének lehetősége, ezért az országból való eltávolításuk mellett döntöttek.

A bíróság ennek nyomán végül nyolc évre tiltotta ki őket Romániából. Azt ugyanakkor megtiltotta a román hatóságoknak, hogy a fegyveres konfliktus lezárultáig Szíriába toloncolja vissza őket. Ehelyett más, békés célpontot kell találni.

Forrás: Terrorgyanú: kiutasítottak két szíriai állampolgárt Romániából

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: