//
most olvassa...
NATO/fegyveres ügyek, Politika

Tucatnyi amerikai ejtőernyős sérült meg az aranyosgyéresi hadgyakorlaton – Krónika

Tizenkét ejtőernyős könnyebb sérülést szenvedett szombatra virradóra az aranyosgyéresi 71-es légibázison megrendezett Swift Response hadgyakorlaton.

(kronika.ro/MApN – Iulian Cadulencu)

Brent M. Williams kommunikációs tiszt szerint a 12 katonát a katonai kórházba szállították, tízet közülük 48 órán belül kiengednek.

Brent M. Williams azt mondja: a katonák sérülése nem súlyos. „Az éjjeli ejtőernyős ugrások kockázatosak, ezt nem lehet teljesen kiiktatni. Magam is ugrottam éjjel, egyáltalán nem mondható egyszerűnek a talajfogás” – nyilatkozta a kommunikációs tiszt telefonon az Agerpres hírügynökség tudósítójának.

Az amerikai hadsereg képviselői minden balesetet, bármennyire is enyhe legyen, „nagyon szigorúan” kivizsgálnak, ugyanakkor megállapítható, hogy

az 500 résztvevőből 12-en szenvedtek kisebb sérüléseket, ami „kielégítően alacsony aránynak számít”.

Szombatra virradóra 500 amerikai katona végzett ejtőernyős ugrást Aranyosgyéres mellett, az aranyoslónai bázison. A támaszponton még két hadgyakorlat zajlott ezzel egyidőben. Az egyiken kilenc Herkules C130 teherszállító repülőgép nehéz haditechnikai eszközöket ejtőernyőzött, a másik forgatókönyve szerint a román és amerikai csapatoknak körbe kellett venniük és el kellett foglalniuk egy légibázist.

Minderre a Swift Response 17-1 (SR 17-1) fedőnevű programban került sor, amely a Saber Guardian 2017 nemzetközi hadgyakorlat kiegészítője. Ebben részt vett az amerikai Texas 143 gyalogezred és 2-es lovasezred 800 katonája, illetve a román szárazföldi erők 150 katonája. Bevetették a MiG-21 LanceR vadászrepülőgépeket, és IAR-330 Socat harci helikoptereket, illetve a Gepard légvédelmi lövegeket és a páncélozott kétéltű csapatszállítókat (TAB) is.

Forrás: Tucatnyi amerikai ejtőernyős sérült meg az aranyosgyéresi hadgyakorlaton

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: