//
most olvassa...
Kárpát-medencei körkép, Magyar szervezetek, Magyar-magyar, Magyarokról, Média

Csép Andrea sajnálatosnak tartja, hogy senki sem lépett fel a tusványosi bántalmazó férfival szemben – Transindex

A RMDSZ nőszervezetének ügyvezető alelnöke szerint a rendezvényen jelenlévők passzivitása is sajnálatos.

(transindex.ro)

Nem tesz feljelentést és jogorvoslati lehetőséggel sem él az a lövétei lány, aki Orbán Viktor szombat délelőtti beszédét síppal zavarta meg. Ladó Andrea a HVG-nek azt nyilatkozta, nem kíván élni az LMP által felajánlott jogorvoslati lehetőséggel, és feljelentést sem tesz az eset miatt. A Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban történt esetről videót is közölt az Index.hu és a hvg.hu is.

Az incidenst követően, az Orbán-beszédet kifütyülő lányt egy mellett álló fotós hajánál fogva földre rántotta, majd a biztonságiak elvezették a tömegből. A fotós férfi a Facebookon kért elnézést, de a hivatkozott oldal időközben elérhetetlenné vált. A bocsánatkérő szöveg így hangzott: “Ami ma történt, tudom, elfogadhatatlan! Elnézést kérek, nem így kellett volna eljárnom!” A bejegyzéshez közel 750 hozzászólás érkezett.

Csép Andrea, parlamenti képviselő, az RMDSZ Nőszervezet ügyvezető alelnöke a Transindexnek elmondta, elsősorban a résztvevők és a szervek magatartását utasítja el. “Amennyiben a lány provokált, az nem jelenti azt, hogy agresszíven lépünk fel ellene, és hajától cibálva letiporjuk a földre és ezt megengedjük magunknak. Függetlenül attól, hogy valaki férfi vagy nő, úgy gondolom, hogy az agresszív viselkedésnek nincs helye, még akkor sem, ha indulatok alakulnak ki valakiben”- mondta a nőszervezet ügyvezető alelnöke.

Csép Andrea azt is kifogásolta, hogy amíg a sípoló nőt eltávolították a tömegből, addig az őt földre rántó fotóst nem. Ugyanakkor sajnálatosnak tartja a környezet reakcióját is amiatt, hogy a jelenlévők közül senki nem lépett fel a nőt bántalmazó férfival szemben. Csép Andrea azt is hozzátette, hogy a Ladó Andreát földre rántó férfinak nyilvánosan bocsánatot kellene kérnie.

Az eset kapcsán Sándor Krisztina, a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor szervezői csapatának tagja, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács ügyvezető elnöke elmondta, az erőszak minden formáját elfogadhatatlannak tartja. “Ugyanakkor úgy gondolom, hogy a provokáció nem lehet a szabad véleménynyilvánítás eszköze, illetve lehet, csak nem hatékony”. Sándor Krisztina hozzátette, a biztonságiak a helyzet magaslatán voltak, az Orbán-beszédet kifütyülő lány a továbbiakban részt vehetett a tusványosi rendezvényeken.

Az incidensre reagálva a magyarországi Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte, Tusványoson kizárólag a miniszterelnök személyvédelmét érintően látott el feladatot. A közleményben hangsúlyozták, hogy a magyar médiában közzétett videofelvételeken a fiatal nőt a tömegből kivezető személy nem a TEK munkatársa. A Tusnádfürdőn megtartott rendezvény biztosításában és a médiában megjelent kérdéses cselekményekben a TEK és egyetlen munkatársa sem érintett.

Forrás: http://www.transindex.ro

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: