//
most olvassa...
Emberi jogok, EU, Európai Bizottság, Gazdaság, Külpolitika, Kormányzás, Mezőgazdaság, Politika

Ízháború: kilenc élelmiszer esetében bizonyosodott be a kettős mérce – Krónika

Laboratóriumi vizsgálatok alapján kilenc termék esetében találtak eltérést a bukaresti illetékes hatóságok a Nyugat-Európában és Romániában forgalmazott azonos termékek összevetése következtében – jelentette be szerdán a mezőgazdasági minisztérium.

(kronika.ro)

Amint arról korábban beszámoltunk, a román állami szervek több alkalmazottja is élelmiszermintákat gyűjtött június 19–26. között a hollandiai Maastrichtban, a németországi Aachenben, valamint Belgium fővárosában, Brüsszelben, hogy összehasonlító tanulmányt tudjanak készíteni a kettős mércével gyanúsított élelmiszerekről.

A mintákat németországi és hollandiai Lidl boltokból, németországi Kauflandból, valamint a belgiumi Delhaize (a romániai Mega Image megfelelője) üzletlánchoz tartozó egységből hozták. A vizsgálatot az élelmiszerbiztonsági hatóság alárendeltségébe tartozó intézetben végezték el. A hivatalos tájékoztatás szerint 29 terméket vettek górcső alá, köztük húsból készült termékek, tejtermékek, halkonzervek és csokoládék is vannak.

„Nem adjuk ki egyetlen érintett termelő vagy kereskedő nevét sem” – mondta Petre Daea mezőgazdasági miniszter a szerdai sajtótájékoztatón, közölve egyúttal, hogy

a kormány kérni fogja az Európai Bizottságot, mielőbb alakítson ki egy átlátható, egységes szabályozást az Európai Unióban, amely lehetővé teszi a hasonló ellenőrzéseket.

A Digi24 hírtelevízió értesülései szerint – gyártók vagy márkák megjelölése nélkül – egy németországi sertés párizsi, egy német grillkolbász, egy német halkonzerv, egy Csehországban gyártott májpástétom, belgiumi aprított bacon, német sertés sonka, két fajta franciaországi makréla konzerv, valamint egy német hering konzerv esetében bizonyosodott be a kettős mérce, vagyis, hogy nem ugyanolyan minőségű a Romániában értékesített termék, mint a Nyugatról hozott minta.

Forrás: Ízháború: kilenc élelmiszer esetében bizonyosodott be a kettős mérce

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: