//
most olvassa...
Bérek/munkaügy, Befektetések, Gazdaság, Kormányzás, Pártok, Pénzügyek, Politika

Ugrott a szolidaritás: nem adóztatja meg a gazdagokat a Tudose-kormány – Krónika

Újabb, a programjában előrevetített intézkedésről mondott le a román kormány, amely ezúttal a szolidaritási adó bevezetéséről szóló elképzelést dobta a szemétkosárba.

(kronika.ro/gov.ro)

Mihai Tudose miniszterelnök kedden úgy nyilatkozott, hogy a szolidaritási illetéket már a „letárgyalt és elfelejtett témák” közé lehet sorolni. A kormányfő azt mondta, a kabinetnek nem áll szándékában olyan intézkedésekkel növelni a költségvetési bevételeket, amelyek a lakosság zsebét terhelnék.

„Egyelőre nem tervezünk semmiféle olyan intézkedést, amely az adókat, illetékeket érintené” – idézte Tudosét az Agerpres hírügynökség. A miniszterelnök ugyanakkor cáfolta azokat a sajtóértesüléseket, miszerint a társadalombiztosítási és az egészségbiztosítási járulék befizetésének kötelessége áthárulna a munkáltatóról az alkalmazottra.

„Nem, továbbra is a jelenleg alkalmazott gyakorlat marad érvényben, a társadalombiztosítási és az egészségbiztosítási járulékot is a munkáltató fizeti be” – fogalmazott a kormányfő, majd kérdésre válaszolva hozzátette, hogy ez jövőre is így marad.

Mihai Tudose június végén hivatalba lépett kormányának programja többek között tartalmazza, hogy szolidaritási adó befizetésére köteleznék azokat a magánszemélyeket, akiknek havi jövedelme meghaladja a romániai minimálbér tízszeresét, vagyis a 14500 lejt. A kabinet az üzleti szférában tapasztalt ellenállás és amerikai nyomásgyakorlás hatására már korábban visszatáncolt tervezett adópolitikai változtatásaitól. Nemrég eldőlt az is, hogy a kabinet letesz a kereskedelmi társaságok üzleti forgalmának megadóztatásáról.

Forrás: Ugrott a szolidaritás: nem adóztatja meg a gazdagokat a Tudose-kormány

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: