//
most olvassa...
Cigányok/Romák, Emberi jogok, Gazdaság, Kormányzás, Politika, Szociálpolitika - Egészségügy

Antal Árpád elvenné a szülőktől a koldulni küldött gyerekeket – Transindex

Nagyszabású kampányba kezd Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere a koldulás felszámolására. A polgármester egy csütörtöki sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy drasztikus módszerekhez is folyamodna, megvonná a szülői jogait azoknak, akik koldulni küldik a gyermekeiket.

Antal elmondta, a helyi rendőrséget a koldusgyerekek azonosítására kérte fel, az illetékes hatóságokat pedig, hogy indítsák el a családból való kiemelés folyamatát azon szülők esetében, akik elküldték a gyerekeiket koldulni. Azt is kijelentette, hogy tisztában vannak a jelenség szociális vonatkozásaival is, így azok a szülők számára, akik élni akarnak vele, alkalmi munkákat is biztosítani próbálnak.

A lakosságot arra szólította fel a polgármester, hogy “ne támogassa a jelenséget”, ne adjon pénzt vagy egyéb javakat a koldusoknak”.

Hadnagy István, a helyi rendőrség vezetője arról beszélt, hogy megnövelik a járőrözések számát azokon a területeken – központban, nagyobb üzleteknél -, ahol sok a koldus, a gyerekeket pedig sürgősségi eljárásban adják át a kiskorúakat befogadó központba, majd megvizsgálják a helyzetüket, és intézkednek a szülőkkel kapcsolatban. (agerpres)

Forrás: http://www.transindex.ro

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: