//
most olvassa...
Cotroceni, Gazdaság, Kormányzás, NATO/fegyveres ügyek, Pénzügyek, Politika

A haderő-fejlesztési tervről tárgyal a Legfelsőbb Védelmi Tanács – Krónika

Összehívta keddre Klaus Johannis államfő a Legfelsőbb Védelmi Tanácsot (CSAT). A Cotroceni-palotában tartandó ülés napirendjén a 2017-2026-os időszakra vonatkozó haderő-fejlesztési terv áll.

(kronika.ro)

Az államelnöki hivatal tájékoztatása szerint szerdán egyeztetésre fogadta Klaus Johannis elnök Adrian Ţuţuianu védelmi minisztert. A tárcavezető akkor ismertette az államfővel a haderő-fejlesztési terv módosított változatát, amely többek között megszabja, hogy milyen fegyvereket, harci eszközöket és egyéb katonai felszereléseket vásárol az ország 2026-ig.

Ugyanakkor előírja a parlamenti pártok által 2015-ben aláírt politikai egyezményben vállaltak betartását, miszerint tíz éven át a bruttó nemzeti termék 2%-át védelmi célokra fordítja Románia, függetlenül attól, hogy mely politikai erő kerül hatalomra, tájékoztat az Agerpres.

Legutóbb július 4-én ülésezett a CSAT. Akkor levették a napirendről a 2017-2026-os haderő-fejlesztési tervet, az államfő szerint azért, hogy hozzák összhangba a 2 százalékos GDP-arányos védelmi kiadásra vonatkozó megállapodás kitételeivel.

Forrás: A haderő-fejlesztési tervről tárgyal a Legfelsőbb Védelmi Tanács

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: