//
most olvassa...
EU, Kárpát-medence, Kárpátalja/Ukrajna, Külpolitika, Kormányzás, NATO/fegyveres ügyek, Politika

Bukarest nem hagyja magát: Ţuţuianu felesel az orosz medvével – Krónika

Adrian Ţuţuianu védelmi miniszter szerint „egyáltalán nem volt helyénvaló” az orosz miniszterelnök-helyettes reakciója, amely azt követően érkezett, hogy Románia nem engedte be légterébe a Dmitrij Rogozint szállító repülőgépet.

Adrian Ţuţuianu szerint Romániának mindent meg kell tennie biztonsága növelése érdekében (kronika.ro)

Mint ismeretes, az orosz miniszterelnök-helyettest is szállító gép Chişinăuba tartott pénteken, a bukaresti hatóságok azonban nem engedték, hogy áthaladjon a román légtéren. Erre való reakcióként Rogozin azt írta Twitter-bejegyzésében, hogy ezzel a döntéssel Románia nők és gyermekek életét sodorta veszélybe. „Minszkig volt elég az üzemanyagunk. Készüljetek fel a válaszlépésre, gazemberek” – állt még a bejegyzésben.

Arra a kérdésre, hogy miként minősíti az orosz politikus reakcióját, Adrian Ţuţuianu szombaton azt mondta: „Egyáltalán nem volt helyénvaló, hogy finoman fogalmazzak”.

A román tárcavezető hozzátette, ez az eset is megerősítette ama meggyőződését, miszerint a Fekete-tengeri térség biztonsági helyzete kötelezi Bukarestet a NATO keleti szárnyának megerősítésére, a haderőfejlesztést célzó megfelelő beszerzésekre”. Arra a kérdésre, hogy e kijelentések alapján kell-e tartania valamitől Romániának, a védelmi miniszter kitérő választ adott.

„Úgy vélem, nekünk a saját dolgainkkal kell törődnünk, biztosítsuk a gazdasági növekedést, és közben tegyünk meg mindent biztonságunk növelése és az esetleges ellenséges tettek elrettentése érdekében. (…) Úgy gondolom, tévedés lenne a részünkről, ha megpróbálnánk túlszárnyalni másokat nyilatkozatokban” – idézte az Agerpres hírügynökség Ţuţuianut.

Forrás: Bukarest nem hagyja magát: Ţuţuianu felesel az orosz medvével

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: