//
most olvassa...
EU, Kárpát-medence, Kárpát-medencei körkép, Kárpátalja/Ukrajna, Külpolitika, Kormányzás, Magyarokról, Politika

„Dögöknek” nevezte a román hatóságokat a légtérből kitiltott orosz kormányfőhelyettes – Krónika

Bukarest nem engedélyezte, hogy a Dmitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettest szállító repülőgép áthaladjon a román légtéren – nyilatkozták pénteken az Agerpres hírügynökségnek a külügyminisztérium képviselői.

(kronika.ro)

Dmitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes pénteken Chișinăuba, a Moldovai Köztársaság fővárosába, majd a szakadár Dnyeszter-menti Köztársaságba (Transznisztriába) kíván látogatni.

Bukaresti sajtójelentések szerint az orosz politikust szállító repülőgép egy ideig Magyarország fölött körözött, majd a román hatóságok tiltása miatt – tankolás végett – Minszk felé vette az irányt, kikerülve Ukrajnát.

A nyers stílusáról és a diplomáciában kevésbé használatos nyelvezetéről elhíresült Dmitrij Rogozin nem hagyta szó nélkül az incidenst, és Twitter-üzenetében megfenyegette a román hatóságokat a történtek miatt.

„A román hatóságok veszélybe sodorták az S7 repülőgép utasainak, nők és gyerekek életét. Az üzemanyag kitartott Minszkig. Várhattok a válaszra, dögök!” – fenyegetőzött az orosz kormányfőhelyettes.

Egyébként nem ez az első eset, hogy Románia nem engedi be a légterébe Rogozint, aki ama magas rangú orosz politikusok egyike, akik nem utazhatnak be az Európai Unió területére Ukrajna területi épségének megsértése – a Krím annektálása – miatt. A bukaresti hatóságok 2014 májusában nem engedték átrepülni az ország fölött a Transznisztriából hazafelé tartó orosz miniszterelnök-helyettest, mivel rajta szerepel az uniós szankciós listán. Dmitrij Rogozin akkor – ugyancsak Twitter-üzenetben – azzal fenyegette meg Romániát, hogy legközelebb TU-160-as típusú hadászati bombázógéppel utazik majd.

Forrás: „Dögöknek” nevezte a román hatóságokat a légtérből kitiltott orosz kormányfőhelyettes

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: