//
most olvassa...
Kormányzás, Korrupció/gyanús ügyek, Politika

Ankétja kompromittálásával vádol a DNA egy minisztériumot – Krónika

Házkutatást folytattak a román kormány épületében az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) munkatársai. A DNA azonban nem vette jó néven, hogy a parlamenttel való kapcsolattartásért felelőssaját hatáskörben bocsátott ki tájékoztatást az ankétról.

A Victoria-palota (kronika.ro/Gov.ro)

A vádhatóság keddi szűkszavú közleménye szerint olyan feltételezett korrupciós bűncselekmények ügyében vizsgálódnak, amelyeket idén júliusban követtek el. A DNA tájékoztatása szerint a hétfő délután lezajlott négyórás házkutatás a „kormányzati intézmény” öt helyiségét érintette.

A bukaresti sajtó tudni vélte, hogy az ügyészségi akció a parlamenttel való kapcsolattartásért felelős minisztériumot célozza, amelynek a kormánypalotában működnek az irodái.

Az érintett tárca kedden kora délután közleményben tudatta, hogy két tanácsosi állás betöltésével kapcsolatos versenyvizsga ügyében vizsgálódtak a minisztérium négy irodájában a DNA munkatársai.

A parlamenti kapcsolattartásért felelős minisztérium szerint az ügyészek a legfelsőbb bíróság által kibocsátott házkutatási parancs birtokában végeztek ellenőrzést a Victoria-palota ama négy helyiségében, amelyben aznap két tanácsosi állásra kiírt versenyvizsga zajlott. „A minisztérium reméli, hogy az ügyet mihamarabb lezárják és kiderül, követett-e el valaki törvénysértést” – szerepel a tárca kommünikéjében.

A korrupcióellenes ügyészség azonban nem vette jó néven, hogy a minisztérium saját hatáskörben bocsátott ki tájékoztatást az ankétról, ezzel ugyanis a DNA szerint kompromittálta a nyomozó hatóság munkáját.

A vádhatóság ugyancsak közleményben jelentette be, hogy feljelentést tett a főügyészségen, szerinte ugyanis a nyomozásban érintett minisztérium bizalmas adatokat tárt a nyilvánosság elé, ami hátrányosan befolyásolhatja a nyomozás menetét. A DNA – amely korábban nem nevezte meg konkrétan a minisztériumot – kifogásolja, hogy a tárca „feldobta magát”, és közölte, hogy az intézmény áll az ügyészségi akció középpontjában, sőt megnevezte azt is, hogy versenyvizsga kapcsán folyik a nyomozás.

Forrás: Ankétja kompromittálásával vádol a DNA egy minisztériumot

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: