//
most olvassa...
Erdélyi Magyar Néppárt - EMNP, Közösségi/kisebbségi jogok, Kormányzás, Magyar szervezetek, Magyar-magyar, Magyar-román, Magyarokról, Pártok, Politika, Régiók/autonómia, Romániai Magyar Demokrata Szövetség - RMDSZ

Egyedül a POL hajlandó felvállalni a magyar érdekek képviseletét – e-nepujsag.ro

Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) marosvásárhelyi szervezete közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe, amelyben Csillagként vezéreljen a magyar érdek mottóval hirdeti meg politikai programját, és az elkövetkező időszak minden politikai cselekedetét ennek rendeli alá. 

A közlemény értelmében az EMNP helyi vezetői számba veszik, kivel lehet politikai együttműködést kialakítani. Véleményük szerint „egyelőre úgy tűnik, egyedül a POL hajlandó felvállalni a magyar érdekek képviseletét: a magyar nyelv használata az önkormányzati képviselőtestületi üléseken, magyar alpolgármesterek megválasztásának lehetősége, kétnyelvű utcanévtáblák, átláthatóság az önkormányzatban, közpénzek felhasználásának átláthatósága, közösségi jelképeink szabad használata”.

Az EMNP vásárhelyi vezetői szerint „teljes mértékben egyetértünk azzal, hogy a vásárhelyiek adójából származó közpénzekből nem a politikai pártok által preferált labdarúgó- és kosárlabdacsapatokra kell fordítani, hanem az iskolák infrastruktúrájára, új sportpályák létrehozására és működtetésére, tömegsportra”.

A közlemény szerzői úgy tudják, hogy „a futballcsapat támogatására vonatkozó tanácsi határozatot  maga az RMDSZ által támogatott alispán is törvénytelennek tartja”.

Ugyanakkor „a repülőtér kilátástalan helyzetét, a tanfelügyelőségnek a magyar diákokkal szembeni diszkriminatív döntéseit tapasztalva követeljük a pártok közötti elvtelen egyezkedések, a magyar közösség félrevezetésének beszüntetését”.

Véleményük szerint „a marosvásárhelyi önkormányzati tisztségviselők és az önkormányzat alárendeltségébe tartozó intézmények vezetőinek és alkalmazottjainak aránytalanul magas béremelését nem a hatékonyság elve szerint szavazta meg a tanács. A  mi adónkból ne annak a helyi rendőrnek emeljük a fizetését, akinek munkaköri feladata annak a jóhiszemű polgárnak a törvényellenes megfenyítése, aki kétnyelvű autókijáratot jelző táblát szerel a kapujára”.

Végül „erkölcsbe ütközőnek tartjuk a városi tanács által megszavazott négytagú delegáció közpénzből való utaztatását Dél-Koreába, amiből a városnak semmi haszna nem származik” – olvasható az EMNP marosvásárhelyi szervezete által kiadott közleményben.

Forrás: Egyedül a POL hajlandó felvállalni a magyar érdekek képviseletét | www.e-nepujsag.ro

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: