//
most olvassa...
Felvidék/Szlovákia, Kárpát-medence, Korrupció/gyanús ügyek, Magyar pártok, Magyar szervezetek, Magyar-magyar, Magyarokról, Pártok, Politika, Választások

Ki nevet a végén? – ujszo.com

Mindenki tudatosíthatná: előfordulhat, hogy egy új választás eredményeképpen magyar párt nélkül állhat fel a szlovák parlament.

Bugár Béla (b) és Menyhárt József (ujszo.com – Somogyi Tibor)

A koalíciós válság nyomán sorra jelennek meg a „nemzeti irányultságú” médiában a kárörvendő kommentek, amelyek szerint egy előrehozott választás esetén a Híd könnyen kieshet a parlamentből, ezért a kormánypártok közül neki van most a legtöbb félnivalója.

Ez persze akár igaz islehet, ahogy az is, hogy bizonyára sok Híd-szavazó is úgy érezheti, a párt meg is érdemelné ezt a büntit, amiért a Smerrel és az SNS-szel szövetkezett. Igen ám, csakhogy a buzgó MKP-drukkerek elfelejtik, hogy a Híd esetleges kibukása a parlamentből egyáltalán nem egyenlő az MKP bejutásával. Sőt. Az utóbbi hónapok felmérései szerint ugyanis Menyhárték igencsak a küszöbön egyensúlyoznak, s jobbára a parlamenten kívülre billennek. A tavalyi elnökváltás, amellyel együtt megújult a párt elnöksége is, nem hozta meg ezen a téren a kívánt eredményt. A párt tevékenységéből leginkább a magyarországi pénzek becsatornázása látszik, ami azonban a jelek szerint nem győzte meg a szavazókat arról, hogy tömegesen álljanak be az MKP táborába. Ha tehát az MKP-fanklub most azon dörzsöli a tenyerét, hogy a Béla végre jól megkapja, akkor jobb, ha tudatosítja: az is előfordulhat, hogy egy új választás eredményeképpen akár magyar párt nélkül állhat fel a szlovák parlament. Hogy ez pontosan mit jelentene, nem tudjuk. És bizonyára nem is akarjuk megtudni. Ezért is lenne jó, ha a jelenlegi kormányválság (is) észhez térítené a két pártot,s végre felfognák, mindkettejük elementáris érdeke az összefogás.

Forrás: Ki nevet a végén? | ujszo.com

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: