//
most olvassa...
Felvidék/Szlovákia, Kárpát-medence, Kárpát-medencei körkép, Magyar pártok, Magyar szervezetek, Magyar-magyar, Magyarokról, Pártok, Politika, Választások

Berényi József: nem jött be a lejárató kampány – ujszo.com

Berényi József, az MKP megyefőnökjelöltje Nagyszombat megyében értékeli a tegnap lezajlott választásokat, valamint az azt megelőző kampányt.

(ujszo.com – Somogyi Tibor)

Hogyan értékeli az eredményeket?

Sikerült 5000 szavazattal növelni a rám adott szavazatok számát, amit ezúton is köszönök a választóknak. Ám a vártnál nagyobb részvétel miatt ez sem volt elég ahhoz, hogy magyar elnöke legyen a megyének. Biztos növelte volna az esélyeket, ha egyedüli magyar jelöltként indulhattam volna, hiszen ez lélektani mozgósító hatással bírt volna a választók felé. Örülök annak, hogy Dunaszerdahelyen mind a nyolc, Galántán pedig az öt mandátumot meg tudtuk szerezni, illetve Galántán képviselőjelöltként meg tudtam őrizni az első helyemet.

Nem tartja visszásnak, hogy megyefőnök-helyettesként az aktuális megyefőnök ellen indult el a posztért?

A parlamenti pártok is koalíciót alkotnak, ettől függetlenül utána elindulnak a parlamenti választásokon önállóan. Ez sem más eset, csak megyei szintről van szó.

Nagyszombat megyében láthattuk az egyik legélesebb kampányt, éppen a két magyar jelölt között. Ennek mi volt a hatása az eredményekre nézve?

Nagyon örülök annak, hogy a Bugár-Rigó-féle lejárató kampány, ami a személyem ellen folyt főleg a Dunaszerdahelyi járásban, nem hozta meg a várt eredményt. Éppen ellenkezőleg, kontraproduktívnak mutatkozott, és visszaütött a Most-Hídra. Ezt nagyon pozitív jelnek tartom a szlovákiai magyar politikai kultúra szempontjából.

Tervezi, hogy megpályázza a megyefőnök-helyettesi posztot?

Ha megszólít bennünket a győztes jelölt, Jozef Viskupič, akkor természetesen tárgyalunk vele. Fontos, hogy lássuk, mi az, ami a programjainkból összeegyeztethető, amit az új megyefőnök föl tud vállalni a mi elképzeléseinkből. Csak ezután képzelhető el a lehetséges együttműködés. A személyi kérdések másodlagosak.

A heves kampány után van-e esély arra, hogy a két párt között újrainduljon a párbeszéd?

Egy politikusnak túl kell lépnie a személyes sérelmein, s a közösség érdekében párbeszédet kell folytatnia mindenkivel, aki segíthet a helyzetünkön – itt Dél-Szlovákiára és a magyarságra gondolok. Bízom benne, hogy a Most-Híd is levonja a kellő tanulságot a történtekből.

https://ujszo.com/online/kozelet/2017/11/05/berenyi-jozsef-nem-jott-be-a-lejarato-kampany

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

%d blogger ezt kedveli: