//
most olvassa...
Igazságügy, Közösségi/kisebbségi jogok, Kormányzás, Korrupció/gyanús ügyek, Magyar szervezetek, Magyar-román, Magyarokról, Pártok, Politika, Romániai Magyar Demokrata Szövetség - RMDSZ, Titkosszolgálatok

Horváth Anna pere: sunyi módon hozták előre az ítélethirdetés időpontját – Maszol

Kiss Olivér újságíró figyelt fel arra, hogy a kolozsvári ítélőtábla honlapján az éjszaka folyamán vagy a korareggeli órákban módosult az ítélethirdetés időpontja Horváth Anna perében.

Csütörtökön este még a 8 óra 30 perces időpont szerepelt a táblabíróság honlapján (maszol.ro/koliver.wordpress.com)

Kolozsvár volt alpolgármestere is beszámolt arról, hogy péntek reggel „lekéste” az eredetileg 8.30-ra betervezett ítélethirdetést. A politikus a táblabíróság épületében tartózkodott már, amikor egy ismerőse telefonon arról értesítette: a bírónő a korábban közölt időpontnál fél órával korábban, röviddel 8 óra után bevonult egy írnokkal az egyik tárgyalóterembe, s felolvasta a döntést.

 

Valaki azonban a táblabíróságtól azon igyekezett, hogy a szabályosság látszatát keltse: az igazságszolgáltatási intézmény honlapján péntek reggel már 8 óra szerepelt az ítélethirdetés időpontjaként. A módosítást csak az éjszaka folyamán vagy a korareggeli órákban hajthatták végre, mert csütörtök este még 8.30 volt a betervezett időpont a weboldalon. Ez még a hazai igazságszolgáltatás mércéjével is mérve is merőben szokatlan, megkérdőjelezhető eljárás.

 

Péntek reggelre az időpont már 8 órára módosult (maszol.ro/koliver.wordpress.com)

„Hogy embertelen-e, ami ma történt, hogy aki ítéletet hirdetett, az nem vállalta nyilvánosan az ítéletet: azt döntse el mindenki” – kommentálta az ítélethirdetés időpontjának utolsó pillanatában történt módosítását péntek reggel Horváth Anna. A politikus erről nem beszélt, de a bírónőt vélhetően az zavarhatta, hogy az ítélethirdetés eredetileg meghirdetett időpontjában, csütörtökön nem egyedül várakozott a tárgyalóterem előtt: a folyosó gyakorlatilag megtelt a volt alpolgármester sorsa iránt érdeklődő emberekkel.

Péntek délután telefonon nem tudtuk elérni kolozsvári táblabíróság szóvivőjét, Lucian Mihăiţát, ezért e-mailben tettük fel kérdéseinket a bírónak. Arról érdeklődtünk, hogy miért módosult az utolsó pillanatban az ítélethirdetés időpontja, és szabályos-e ez az eljárás. Amint választ kapunk, cikkünket frissítjük.

http://www.maszol.ro/index.php/belfold/94028-horvath-anna-pere-sunyi-modon-hoztak-el-re-az-itelethirdetes-id-pontjat

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

%d blogger ezt kedveli: